DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Zuid-Holland Centraal: een regio die werkt!

donderdag 28 januari 2016

Meer plaatsingen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio ZHC: dat is de gezamenlijke ambitie van ZHC. Op 18 december 2015 besloten wethouders en regiodirecteuren van UWV tot het oprichten van 1 loket voor werkgevers in Zuid-Holland Centraal. Begin 2016 vonden twee teamdagen plaats voor UWV, Gemeenten ZHC en DSW. Gezamenlijk doel voor 2016: één uitstraling en 2418 plaatsingen.

Beste match

De regio Zuid-Holland Centraal bestaat uit de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Voorschoten. De gemeente Zoetermeer fungeert als centrum gemeente. ZHC bemiddelt tussen werkgevers en werkzoekenden en ZHC ondersteunt vanuit één loket de werkgever. De werkgever wordt als het ware ontzorgd gedurende hun zoektocht naar personeel: van selectie van de geschikte kandidaat tot invullen van de vacature. ZHC gaat voor de beste match.

Tweedaagse

Dagvoorzitter Marc van Oosten startte de 2-daagse bijeenkomst van de arbeidsmarktregio ZHC. Tijdens de tweedaagse kwamen vele onderwerpen aan bod zoals kansen en bedreigingen en hoe deze om te buigen naar een positief resultaat. Ook werd er gesproken over de gezamenlijke tools die de accountmanagers van WSP, UWV, gemeenten en DSW tot hun beschikking hebben en hoe deze in te zetten. Tools zijn onder andere: WBS, de toolbox (waar het loonwaarde-instrument deel van uit maakt) en een regionale website.

Krachten bundelen

Door kennis te delen en expertise te bundelen kan ZHC werkgever en werkzoekende nog beter helpen en matchen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan één Werkgeversservicepunt (WSP) voor de arbeidsmarktregio ZHC. Per 1 april 2016 gaat de nieuwe website live. Tijdens de presentaties was er ook tijd voor korte energizers en om elkaar te leren kennen. De tweedaagse werd samengevat met een gezamenlijke doelstelling voor 2016: 2418 plaatsingen!

« Terug naar overzicht