DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Zachte landing voor Ipse de Bruggen bij DSW

donderdag 8 oktober 2015

Ze hadden al langer een lijntje met elkaar: DSW en Ipse de Bruggen. En begin september opende de nieuwe vestiging van Bisnis in Zoetermeer: een locatie voor dagbesteding van Ipse de Bruggen in het pand van DSW. Een bijzondere samenwerking die kansen biedt voor beide partijen. Mensen die bij Ipse de Bruggen werken kunnen nu makkelijk doorstromen naar DSW, waar het werk nog wat uitdagender is. En mensen voor wie het bij DSW even te lastig is, kunnen terecht bij Ipse de Bruggen. De samenwerking zorgt ook voor meer variatie in het werk.

Toen de eigen locatie van Ipse de Bruggen te groot werd en DSW-directeur Remco Wijnia Ipse de Bruggen uitnodigde om eens bij DSW te komen kijken ging het balletje snel rollen. De DSW-locatie bleek super geschikt voor wat Ipse de Bruggen zocht: een grote, lichte productieruimte en een werkplaats voor houtbewerking. Volgens Marjolein de Nood, zorgmanager bij Ipse de Bruggen paste dit precies bij de vraag en was het dan ook een zachte landing voor de medewerkers van Ipse de Bruggen. “Het is een rustige werkplek met weinig prikkels. In het magazijn ernaast rijden wel heftrucks, maar dat is niet storend. Het geeft eerder een prettig soort dynamiek. We hebben de locatie zo ingericht dat we koffie en thee in de eigen kantine drinken. Dat is lekker rustig. En voor de lunch gaan we naar de kantine van DSW. Om andere mensen te ontmoeten en het gevoel te hebben onderdeel te zijn van een groter geheel. En dat bevalt heel goed! Onze cliënten waren heel snel gewend. En dat is fijn, want onze insteek is medewerkers zo goed mogelijk mee te laten werken in een gewoon bedrijf. Zodat ze een zinvolle, prettige dagbesteding hebben.”

Vaardigheden opbouwen

Maar naast uitwisseling en meer variatie in werk, ziet Ipse de Bruggen bij DSW ook kansen voor de medewerkers om door te groeien. “We noemen onze mensen nu nog cliënten, maar misschien wordt dat op termijn ook ‘medewerkers’. Sommigen kunnen wellicht doorgroeien en een omslag maken naar een betaalde baan. En omgekeerd zien we het ook: iemand die bij DSW niet meer aan het hogere tempo kon voldoen, is naar onze dagbesteding gegaan. Want dat is het grote verschil: bij DSW werken mensen in een hoger tempo op loonwaarde. Bij ons ligt dat tempo veel lager en is er minder druk.” Om de mogelijkheden bij DSW goed in te kunnen schatten, deed Ipse de Bruggen een rondleiding langs alle afdelingen van DSW. Met een Ipse de Bruggen-bril op keken ze welke werkzaamheden passend zouden zijn voor hun eigen cliënten. “Natuurlijk verschilt dat per persoon, maar in het algemeen houden onze mensen van structuur en terugkerende werkzaamheden, waar ze vaardigheden in op kunnen bouwen.”

Soepele start

Vaardigheden in werkzaamheden zoals verpakken, snoep sorteren, kaartjes insteken, planten van beschermingshoezen voorzien en stickeren. Marjolein: “Ook hebben we geoefend met stekjes van de Sionsgaarde. Maar dat bleek nog best lastig! In de houtwerkplaats maken we meubels voor kinderen in opdracht. Stoelen en tafels, maar ook nestkastjes. Met spullen die we hergebruiken. Je moet daarvoor een beetje handig zijn, maar mensen krijgen ook begeleiding. Van iemand die van origine timmerman is. Dagelijks werken zo’n dertig mensen bij Ipse de Bruggen: circa twintig bij de industrie en circa tien bij de houtbewerking.

Op den duur hopen we meer zicht te krijgen op wat wij nog meer kunnen betekenen voor DSW. Bijvoorbeeld als er een grote opdracht bij DSW binnenkomt, dat een deel daarvan bij ons wordt neergelegd. Eigenlijk hebben we een hele soepele start gemaakt en zijn we meteen al volop aan het werk gegaan. Maar het is de intentie dat we voor beide partijen acquisitie gaan doen, geïnitieerd vanuit DSW. Om opdrachten te verwerven die voor beiden interessant zijn.”

 

 

« Terug naar overzicht
Ipse de Bruggen