DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Wie zoet is krijgt lekkers, wie slim is biedt werk

dinsdag 16 december 2014

Beter een goede buur dan een verre vriend. Met die gedachte schonk DSW op 5 december 2014 maar liefst 350 speculaaspoppen aan alle buren van het Zoetermeerse bedrijventerrein Lansinghage. Uiteraard vergezeld van een pakkende boodschap: ‘wie zoet is krijgt lekkers, wie slim is biedt werk.’

Onze interpretatie van deze strofe uit het traditionele Sinterklaaslied is tegelijkertijd een knipoog naar 2015: zoveel mogelijk werkgevers aansporen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. De omliggende bedrijven waren gecharmeerd van het gebaar. Al kon niet ieder bedrijf het geschenk in ontvangst nemen. Een aantal bedrijven is inmiddels verhuisd of bestaat niet meer.

Voedselbank

De ruim vijftig speculaaspoppen die over zijn, gaan niet mee terug naar Spanje. DSW vond er betere bestemming voor. Geheel in stijl met de traditie uit de vijftiende eeuw, waarin de opbrengst van alle schoencadeaus werd geschonken aan de armen, schenkt DSW de lekkernijen aan de Voedselbank in Zoetermeer. De boodschap is voor werkgevers vooral een raadgever, voor mensen die noodgedwongen moeten aankloppen bij de voedselbank is hij opbeurend: DSW helpt mensen graag aan het werk.

« Terug naar overzicht
B4FTULDIIAEWO6X