DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Wethouder Taco Kuiper bezoekt NBD Biblion

vrijdag 13 maart 2015

Boeken, boeken en nog eens boeken. Op woensdag 11 maart bracht wethouder Sociale zaken, Wonen en Vastgoed Taco Kuiper een bezoek aan NBD Biblion in Zoetermeer. Hij bezocht het bedrijf in het kader van de werkgelegenheid die zij bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

NBD Biblion maakt jaarlijks 2,5 miljoen boeken die bibliotheken, scholen en universiteiten kunnen lenen. Bij Biblion werken DSW-medewerkers op de productieafdeling. Zij voorzien de boeken onder meer van een harde kaft. Wethouder Kuiper was onder de indruk van de manier waarop het bedrijf samenwerkt met DSW: ‘Bedrijven zoals NBD Biblion zijn een voorbeeld voor anderen. Deze samenwerking geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer mogelijkheden en kansen. Het toont voor mij ook dat het principe van een werkleerbedrijf werkt.’

Werken en leren

De participatiewet werpt zijn vruchten af: tegenwoordig werken mensen via DSW steeds vaker bij gewone werkgevers. NBD Biblion is een goed voorbeeld van een ‘gewoon’ bedrijf dat succesvol DSW-medewerkers in dienst heeft. DSW en NBD Biblion werken intensief samen om de medewerkers goede werk- en leerkansen te geven.

 

« Terug naar overzicht
IMG0069