DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Wethouder overhandigt certificaat voor CO2-neutraal wagenpark

dinsdag 1 november 2011

Op 29 oktober ging DSW van start met het Go4MVO-programma. Insteek: vergroening van het huidige wagenpark en het gedrag van de bestuurders. Bijkomend doel is kostenbesparing.

CO2-neutraal

Het Go4MVO-programma bespaart op de wagenparkkosten en zorgt voor een structurele verlaging van CO2-uitstoot van zo’n twaalf procent. Dat is gelijk aan zo’n 32 ton CO2 op jaarbasis. DSW wil de resterende CO2-uitstoot compenseren. Daarmee maakt DSW het eigen wagenpark volledig CO2-neutraal. De training Het Nieuwe Rijden, dat onderdeel uitmaakt van het programma, zorgt voor een betere rijstijl en een groter bewustzijn van zaken als brandstofbesparing, milieuwinst en veiligheid.

Complimenten

Dit initiatief kon op warme belangstelling rekenen van Hans Haring, wethouder voor milieu en duurzaamheid van de gemeente Zoetermeer. Op de dag dat het programma van start ging, reikte hij het certificaat voor het CO2-neutrale wagenpark uit aan Remco Wijnia, directeur van DSW Rijswijk. Hij complimenteerde DSW met deze belangrijke stap op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Olaf Reinhard, directeur Perfecqt, benadrukte de bevlogenheid waarmee DSW concrete stappen neemt om de CO2-uitstoot te verminderen. Hij overhandigde de speciale tankpas waarmee DSW het programma kan monitoren.

Meer informatie vindt u op www.go4mvo.nl

 

 

« Terug naar overzicht