DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Werkfonds RijswijkBuiten van kracht

donderdag 6 juni 2013

Op woensdag 5 juni is op de Provada door de gemeente Rijswijk, Dura Vermeer, Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Stichting Haagbouw de intentieovereenkomst voor het Werkfonds RijswijkBuiten voor laaggeschoolde arbeid, stages, onderwijs en leerlingbouwplaatsen ondertekend. Een unieke intentie, omdat hiermee een vorm van duurzame werkgelegenheid wordt gecreëerd voor nu en in de toekomst waarbij publieke partijen, het onderwijs en marktpartijen nauw samenwerken.

Het Werkfonds is opgericht met als doel werknemers van de sociale werkvoorziening en mensen uit de bijstand in te zetten voor aanpalende werkzaamheden in de bouw en in de openbare ruimte. Zo kunnen werknemers van de sociale werkvoorziening en mensen uit de bijstand worden ingezet voor het schoonhouden van de bouwketen, de catering, het veegklaar opleveren van de woningen en het onderhouden van de aan te leggen groenvoorziening (zoals hagen) in het gebied. Tevens krijgen leerlingen in het gebied de mogelijkheid om concrete werkzaamheden te verrichten.

De partners streven ernaar dat bij de verdere ontwikkeling van RijswijkBuiten meer partijen zich zullen aansluiten bij het Werkfonds en zijn ervan overtuigd dat dat ook zal gebeuren.

In de periode van 2013 tot en met 2023 worden er in Rijswijk 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd in diverse typen en prijsklassen. RijswijkBuiten wordt de meest duurzame wijk van Nederland en loopt hierbij voor op het overheidsbeleid met woningen met een EPC van 0,0!

De Tuinen van Sion van Dura Vermeer is het eerste project in RijswijkBuiten.

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de perstelefoon van de gemeente Rijswijk (06) 23 898 906 of kijk op www.rijswijkbuiten.nl.

 

 

« Terug naar overzicht
Ondertekening intentieovereenkomst 05062013DSC2595