DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Welkom op het openingsfestival van Kringloopwinkel de Springplank

dinsdag 1 juli 2014

Zaterdag 5 juli 2014 opent Kringloopwinkel De Springplank haar deuren. U bent van harte welkom om de feestelijke opening met ons te vieren. De Springplank is een samenwerking van DSW Rijswijk, Ipse de Bruggen, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en Jumping Wood. Vanaf 13.00 uur zijn er verschillende activiteiten op het terrein van de Springplank aan de Edelgasstraat 248 te Zoetermeer. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Muziekgroep Cnots Boem, Mixture en Kareer, zorgen met medewerking van Muziekschool Musicsoulhouse voor de muzikale omlijsting. En ook de zingende ijscoman Luciano Gelati is van de partij. Er zijn marktkramen met cadeauartikelen gemaakt door cliënten van Ipse de Bruggen bij Atelier Aspergeakker, Bisnis en Hip & Zo. En natuurlijk zijn er lekkere hapjes en een chocoladefontein van lunchcafé De Zoetelaar. Er zijn ook (kunst) workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

Diensten de Springplank

Bij De Springplank vinden gebruikte goederen hun weg naar nieuwe eigenaren. Medewerkers van de Springplank werken, helpen de klanten graag hierbij. Het is ook mogelijk om tweedehandsgoederen aan te leveren of thuis gratis op te laten halen. Meer informatie hierover staat op www.despringplank.nu.

Bijzondere kringloopwinkel

Bij de Kringloopwinkel werken zowel cliënten van Ipse de Bruggen als medewerkers van DSW. Cliënten van Ipse de Bruggen krijgen arbeidsmatige dagbesteding onder professionele begeleiding. Op deze manier doen zij dagelijks werkervaring op, waardoor zij in de toekomst kunnen doorstromen naar werk. Het is een uniek samenwerkingsproject, wat uitstekend inspeelt op de veranderingen in de zorg.

De Springplank is het eerste zichtbare resultaat van de samensmelting van de jeugdzorg, werk en inkomen, de AWBZ, de WMO en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Deze winkel brengt de verschillende doelgroepen bij elkaar én dichterbij de maatschappij.

 

« Terug naar overzicht