DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Succesvol Centurion 1 krijgt vervolg

vrijdag 29 mei 2015

Met het project Centurion 1 plaatste DSW Jobhouse samen met de gemeente Zoetermeer 85 mensen met een uitkering bij diverse werkleerbedrijven. Een succesvol project dat een vervolg verdient.

Eind augustus 2014 startte DSW Jobhouse samen met de gemeente Zoetermeer het project Centurion 1. Doel van dit project was kandidaten met een bijstandsuitkering te plaatsen bij een werkgever of werkleerbedrijf. De eerste twee maanden met behoud van uitkering en daarna zes maanden met een contract bij Stichting Power.

Succesvol

Nu, negen maanden later, hebben er al 85 mensen gewerkt bij verschillende werkleerbedrijven. Dertig van deze mensen werken inmiddels in een reguliere baan en anderen begonnen aan een vervolgtraject. Centurion is dus met recht een succes te noemen.

Centurion 2.0

Eind juni 2015 loopt Centurion 1 af en start Centurion 2.0. Dan geven de gemeente Zoetermeer en DSW Jobhouse honderd nieuwe kandidaten de kans om bij een werkleerbedrijf aan de slag te gaan. Vergeleken bij zijn voorganger heeft Centurion 2.0 kleinere groepen, een intensievere samenwerking en een betere planning.

Starten bij IIC

De intakegesprekken met de eerste groep deelnemers hebben inmiddels plaatsgevonden. Zij volgden ook nog twee keer een door de gemeente verzorgde werkacademie. Op dinsdag 26 mei 2015 startten de eerste twaalf kandidaten bij het familiebedrijf International Innovation Company (IIC). DSW Jobhouse en de gemeente Zoetermeer doen er alles aan om Centurion 2.0 tot een succes te maken.

« Terug naar overzicht