DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

SEBO: bent u er klaar voor?

maandag 31 augustus 2015

Hoe sociaal economisch betrokken is uw onderneming? En hoe geeft u vorm aan mvo en social return? Op 6 juli ontvingen zeventien Zoetermeerse bedrijven het vernieuwde SEBO-keurmerk, een label voor bedrijven die actief maatschappelijk bewust ondernemen. Bedrijven met een SEBO-keurmerk hebben een streepje voor bij overheidsopdrachten.

Voorkeur

Zoetermeer stimuleert bedrijven om sociaal te ondernemen. Lokale ondernemers die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (of die zich hard maken voor sociale en maatschappelijke doelen) komen in aanmerking voor het vernieuwde SEBO-keurmerk. Zij hebben bij enkelvoudige aanbestedingen de voorkeur van de gemeente. Bij meervoudige onderhandse aanbestedingen krijgen zij een uitnodiging om in te schrijven.

Aangescherpt

In 2015 komen nog dertien ondernemingen in aanmerking voor het keurmerk. En in 2016 komen daar nog eens zeventig bij. SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Onderneming. Het keurmerk bestaat sinds 2009 en is in 2015 aangescherpt. Nu kunnen alle lokale, maatschappelijk betrokken ondernemers (ook zzp-ers) ervoor in aanmerking komen. Het Keurmerkinstituut toetst de aanvragen. Oude keurmerken zijn niet meer geldig.

Divers

DSW-directeur en SEBO-ambassadeur Remco Wijnia is blij met het vernieuwde keurmerk. “Ondernemers kunnen nog beter laten zien hoe ze mvo inzetten in hun bedrijf. En de politiek erkent hiermee het sociaal ondernemerschap in Zoetermeer. Het is leuk om te zien hoe divers de bedrijven zijn die het keurmerk hebben gekregen. En de belangstelling van politiek en ondernemend Zoetermeer was groot.”

Aanmelden

Vanuit DSW is Wijnia al jaren actief als het om sociaal ondernemerschap aankomt. “Wij geven het goede voorbeeld. We zijn een klankbord voor ondernemers en ontzorgen hen zoveel mogelijk. We helpen met concrete oplossingen en motiveren bedrijven om mvo vorm te geven in de praktijk. Mijn devies? Niet opgeven!” Na de zomer kunnen nieuwe bedrijven zich aanmelden voor het SEBO-keurmerk.

Zeventien keer keurmerk

Zeventien ondernemingen ontvingen tijdens het Thuisblijversevent van de Raad voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ) het vernieuwde SEBO-keurmerk: Aannemersbedrijf Van der Meer BV, Bakker Ammerlaan, Blomsma Groep, Bosch Glaskunst, Den Elzen Schadeherstellers, Direct Zorg, Ecoware, Flexibility, Groenprojecten Zoetermeer BV, HABO GWW, Leen Menken, Milieu Express, M. van der Spek Hoveniers, Scholte Verhuis Groep Euromovers, SKN Bouw, Spectrum Communicatie en VL Mail Service/Selektvracht. 

Foto: Ton van Zeijl

 

« Terug naar overzicht