DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Samenleving zonder beperkingen

maandag 27 oktober 2014

Het kabinet is er duidelijk over: de komende tien jaar moeten overheid en bedrijfsleven 125.000 banen reserveren voor mensen met een arbeidsbeperking. De DSW Bedrijvenscan verschaft u inzicht in hoe u werk kunt maken van arbeidsparticipatie.

Van die 125.000 banen reserveert de overheid 25.000 banen en het bedrijfsleven maar liefst 100.000. Dat zijn 10.000 banen per jaar, verdeeld over 35 regio’s. Op dit moment heeft slechts 5% van alle werkgevers medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst. Veel werkgevers zijn terughoudend, omdat het voor hen niet altijd duidelijk is hoe zij tegemoet kunnen komen aan de opdracht van het kabinet.

Jobcarving

Allereerst is een andere denkwijze nodig: we moeten het werk bij de mensen zoeken en niet omgekeerd. Bijvoorbeeld met behulp van jobcarving, oftewel het samenvoegen van verschillende taken tot een nieuwe functie. DSW helpt daarbij. Door samen met ondernemingen te kijken waar er binnen een bedrijf bepaalde taken blijven liggen of welke eenvoudige werkzaamheden te veel tijd van medewerkers in beslag nemen.

MVO in de praktijk

Met de Bedrijvenscan analyseren we diverse functies en taken binnen het bedrijf en bekijken we welke werkzaamheden onze medewerkers kunnen uitvoeren. Uiteraard met behulp van loonkostensubsidie en georganiseerd door DSW. Een kennismakingsgesprek en een rondleiding resulteren in een heldere rapportage met conclusies en aanbevelingen. Kortom: de Bedrijvenscan biedt handvatten om MVO-beleid te vertalen naar de praktijk.

Samenleving zonder beperking

Doordat we onze medewerkers begeleiden op locatie en afspraken maken over facturatie op basis van stukprijs ontzorgen we ook op administratief vlak. Op die manier kunnen we met het UWV, de werkpleinen en het Werkgeversservicepunt in Zoetermeer toewerken naar een arbeidsmarkt waar iedereen kans maakt op een reguliere baan. Als we daarin slagen, dan creëren we uiteindelijk een samenleving zonder beperkingen.

 

« Terug naar overzicht