DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Professionals Summercourse draaien mee op afdelingen Jobhouse en Verpakken

donderdag 12 juli 2012

Op de tweede dag van de Summercourse kropen de 26 jonge professionals van Adviestalent in de huid van de medewerkers van DSW. Op de afdelingen Jobhouse en Verpakken werkten zij samen met de sw-medewerkers aan verschillende klussen. Goed voor waardevolle input voor hun opdracht.

Veldwerk

Diversiteit is bij DSW een gegeven. Maar als sw-medewerkers aan één product samenwerken met jonge academici, is dat toch bijzonder. Wil je een praktische, concrete en realistische manier bedenken om het succes van (groeps)detachering te vergroten bij zowel relaties als medewerkers van DSW, dan is veldwerk natuurlijk onmisbaar. Om een goed beeld te krijgen van de doelgroep gingen de jonge professionals aan de slag op de afdelingen Jobhouse en Verpakken. “Hartstikke leuk”, reageerde Timon Sibma, terwijl hij de etiketten op de blikjes John West tonijn plakte. “De gemoedelijke sfeer die DSW-directeur Remco Wijnia gisteren in zijn presentatie neerzette is hier goed te proeven. Het klinkt misschien cliché, maar het is niet vanzelfsprekend dat je overal kunt zijn wie je bent.”

Koers met diepgang

Na anderhalve dag vol presentaties, gesprekken en research waren de werkzaamheden bij Jobhouse en Verpakken een welkome afwisseling. “We hebben gesprekken gevoerd met een marketing- en communicatiespecialist buiten DSW. Hij keurde de koers die we voor DSW in ons hoofd hadden goed. Aan diepgang nog gebrek, maar door de activiteiten van vandaag, waaronder interviews houden én werken met de DSW-medewerkers, komt dat ook wel goed”, zei Timon. “Alles wat gisteren is verteld landt vandaag”, vulde zijn collega Tim Drees aan. “De uitdaging is om daar kritisch naar te kijken. Samen met de DSW-medewerkers werken op de afdeling én dansen tijdens de Zumbales van gisteren zorgt in elk geval voor veel meer feeling met de doelgroep.”

Hectische dagen

Vrijdagmiddag staan de pitches van de professionals op het programma. Dan presenteren zij hun creatieve aanpak om (groeps)detachering nog succesvoller te maken. Tot die tijd wacht hen de hectiek van onderzoek doen, interviews afnemen en presentaties maken. “Dat we vandaag bij de DSW-medewerkers mochten aanschuiven aan de lopende band hielp om te achterhalen wat voor hen belangrijk is. Ook gesprekken met klanten van DSW, de gemeente Zoetermeer en de Kringloopwinkel van DSW waren nuttig”, aldus Marij Tulner.  

« Terug naar overzicht
Summercourse dag 2 010 web Summercourse dag 2 040 web Summercourse dag 2 012 web def Summercourse dag 2 053 web2