DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Omroep West met de mannen van werkleerbedrijf DSW op jacht naar zwerfvuil: 'Dweilen met de kraan open'

maandag 5 januari 2015

RIJSWIJK - Een oproep van Omroep West om locaties met veel zwerfvuil door te geven, leverde afgelopen week een boel reacties op. Zwerfvuilverslaggever Jens van Pieterson ging op pad.

 

Zwerfvuilverslaggever Jens van Pieterson ging op pad.maandagochtend met de heren van werkleerbedrijf DSW in Rijswijk op pad om de boel eens goed schoon te maken. En dat alles onder het motto: opgeruimd het nieuwe jaar in.

Om 8.30 uur begonnen de 5 heren van DSW met hun rondje door de gemeente Rijswijk. Ze speurden de straten af naar perkjes en stoepjes waar veel zwerfvuil lag. 'Maar', zegt teamleider Mimoun. 'Het is veelal dweilen met de kraan open. Wij ruimen het op en 5 minuten later ligt het weer vol.'

Maandag ging de route onder andere langs winkelcentrum In de Bogaard en de Herenstraat in Rijswijk. Dat zijn 2 plekken die door kijkers en luisteraars van Omroep West zijn doorgegeven. En al gauw werd duidelijk waarom. Over een afstand van een paar 100 meter prikten de DSW'ers 4 vuilniszakken vol met vuil bij elkaar.

Burgemeester

'Ik zou graag wethouder willen worden', zegt Tim, die al een aantal jaren het vuil in de gemeente opruimt. 'Dan kan ik er echt wat aan doen. Strengere regels voor op straat gooien van afval bijvoorbeeld'.

Omroep West en DSW ruimen zwerfvuil op

« Terug naar overzicht