DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Met groene vingers de schoolbanken in

vrijdag 23 september 2011

De zomervakantie is voorbij. Dat betekent dat DSW weer start met het verzorgen van cursussen, trainingen en opleidingen voor zijn medewerkers. Maar liefst vier collega’s met groene vingers duiken de schoolbanken in.

Detachering

Zo gaat Cefas via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) één dag per week naar school. De overige vier dagen is hij te vinden in de Zoetermeerse wijk Rokkenveen. Samen met zijn collega’s van Van der Spek Hoveniers, waar Cefas gedetacheerd is.

Groei en ontwikkeling

Ook Wojciech volgt de BBL, als onderdeel van zijn verdere groei en ontwikkeling. Wojciech is dit jaar doorgestroomd van de interne afdeling Industrie naar Groen & Milieu. Met deze opleiding komt hij een stap dichter bij zijn doel: een detachering buiten de muren van DSW.

Doventolk

Cefas en Wojciech zijn beiden doof. Bij DSW is dat geen probleem. Bij alle wekelijkse lessen is een doventolk aanwezig om de gesproken lesstof in gebarentaal te vertalen. Als mensontwikkelbedrijf zetten we natuurlijk alles op alles om het beste uit onze mensen te halen.

Tweedejaars BBL

Nico en John starten zelfs al met het tweede jaar van de BBL-opleiding niveau 2. Zij werken allebei bij Hovenier Bunnik. In de wijk Meerzicht in Zoetermeer houden zij al het groen keurig op orde.

We wensen Nico, John, Wojciech en Cefas heel veel succes!

« Terug naar overzicht