DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Levensgenieters te gast bij CKC & partners

donderdag 8 oktober 2015

Als je met je pensionering afscheid neemt van je werk, hoeft dat geen afscheid van je ex-collega’s te zijn. Met die gedachte initieerden DSW-directeur Remco Wijnia en Marijke van der Meer Stichting de Levensgenieters. Eind september waren de Levensgenieters te gast bij CKC & Partners in Zoetermeer. En nam Marijke zelf afscheid.

De een heeft er een uitzonderlijk talent voor, de ander vindt het gewoon leuk om te doen. Net als schrijven kan iedereen met een beetje inzet schilderen. Zeker als dat onder professionele begeleiding gebeurt. Onder de enthousiaste leiding van kunstenares Loulou Joolen maakten de deelnemers kennis met de schilderkunst. Thema voor deze middag: dieren. Na een eerste opzet van de achtergrond, was het na de pauze tijd voor het echte werk. Langzaam werden de contouren van de dieren bij iedereen zichtbaar. Na een middag hard en geconcentreerd werken lagen er een aantal prachtige kunstwerken, die natuurlijk mee naar huis gingen.

Sociale contacten

En deze middag nam Marijke van der Meer zelf afscheid van DSW. Samen met directeur Remco Wijnia bedacht zij drie jaar geleden het plan om iets voor de gepensioneerde medewerkers van DSW te doen. Zij hebben soms hun hele leven binnen de beschermde omgeving van DSW gewerkt. En vinden het na hun pensionering niet altijd eenvoudig om zelf sociale contacten te onderhouden of het weerzien met oud-collega’s te organiseren. Daarom organiseert Stichting de Levensgenieters vier keer per jaar een activiteit. De Stichting krijgt hulp van vrijwilligers, allen oud-kaderleden van DSW.

Erelid en opvolger

Als blijk van waardering voor haar enorme inzet ontving Marijke van Remco Wijnia, directeur DSW en tevens voorzitter van de Levensgenieters, een erepenning en een prachtig boeket bloemen. Ook werd ze benoemd tot erelid van De Levensgenieters. Marijke reageerde verrast en gaat zeker gebruikmaken van haar erelidmaatschap. Reny ten Ham, actief lid bij Rotary Zoetermeer, volgt Marijke op als kartrekker van de Stichting. De Levensgenieters hebben enorm genoten en kijken al weer uit naar de volgende activiteit!

« Terug naar overzicht
Levensgenieters