DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Kort haar voor Kika!

maandag 14 maart 2016

DSW-medewerker Anne-Sofia (27) doneerde zaterdag 5 maart jl. haar vlecht van 30 centimeter lang aan Stichting Kinderen Kankervrij, Kika. Die schenkt de vlecht vervolgens aan Stichting Haarwensen. Een artikel in de krant bracht Anne-Sofia op het idee: “Ik las in de krant de mogelijkheid om haar te doneren om kinderen met kanker te helpen aan een pruik van echt haar. Dat wilde ik heel graag doen”.

Anne-Sofia werkt bij IIC in Delfgauw. Op maandag kwam ze op het werk met kort haar en vertelde haar collega’s waarom: “Ik ben heel trots op dit idee. Ik wist dat er speciaal voor deze kinderen pruiken worden gemaakt van echt haar. Ik wilde dit heel graag doen voor Kika”. En mijn moeder zei: ‘Goed idee’. Zaterdag 5 maart jl. was het zover. Kapster Lisette uit Delft kwam bij haar thuis langs om haar vlecht af te knippen. Anne-Sofia “Dat was nog niet zo eenvoudig. Eerst waste Lisette mijn haar en daarna werden er klemmetjes in gedaan. Om de staart deed ze elastiekjes, zodat ze het stukje voor stukje kon afknippen. Als laatste werd mijn haar in een zakje gestopt”.

Trots

Als finishing touch knipte kapster Lisette een leuke coupe bij Anne-Sofia. “Een nieuwe coupe is leuk, maar daar doe ik het niet voor. Ik zou het wel mooi vinden om te weten wat er met mijn haar gebeurt, maar het belangrijkste is dat iemand er straks blij mee is”. Binnenkort gaat Anne-Sofia samen met haar moeder naar Stichting Haarwensen om de vlecht te brengen. Ook is ze van plan om haar haar weer lang te laten groeien. Misschien kan ze over een paar jaar nog een vlecht laten afknippen voor het goede doel. Iedereen is trots op Anne-Sofia, omdat ze haar vlecht heeft gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Haar verhaal haalde zelfs de Telstar (krant uit Pijnacker, red.).

Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en de verzekering vergoedt slechts een klein gedeelte. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.

« Terug naar overzicht
Anna Sofia Witkamp