DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Kansen creëren bij Ziggo

maandag 29 februari 2016

Gelijke kansen bieden en niemand uitsluiten: bij Ziggo loopt al enkele jaren een traject om passend werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door bestaande functies op te knippen creëert Ziggo nieuwe functies. Zo kon Martin ’t Hart van DSW een jaar geleden bij Ziggo aan de slag. Hij is super trots en zet zich voor 100 procent in.

Via job carving (bestaande functies opsplitsen om banen te creëren) heeft Ziggo simpele werkzaamheden uit bestaande monteursfuncties geknipt. Dat leverde een interessante baan op voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Terwijl bestaande monteurs zich kunnen richten op hun hoofdwerkzaamheden. Dit leidt tot een efficiënte bedrijfsvoering. Door de Participatiewet is er verhoogde aandacht voor dit soort effectieve bedrijfsaanpakken.

Valkuil en leerpunt

Zo verzorgt Martin de eenvoudige werkzaamheden die uit de monteursfunctie zijn gehaald: de aan-en afsluitingen. Martin is super trots om voor Ziggo te werken. En zijn begeleider Errol beaamt dit. ‘Hij straalt het niet alleen uit, maar toont het ook. Het feit alleen al dat hij zegt: ik ga er voor 100 procent voor. Sinds november 2015 ben ik zijn vaste begeleider en in mijn ogen is het een topper. Hij is pas tevreden als hij iets perfect heeft gedaan. Maar dat kan ook zijn valkuil zijn. Daar let ik dus extra op. Hij toont veel initiatief en wil graag betrokken zijn. Dat was een leerpunt voor mij. Hij gaf aan meer betrokken te willen worden. Ik betrek hem nu steeds vaker bij besprekingen en het koffie drinken met de jongens. En ik wil het contact uitbreiden. Bijvoorbeeld door een dag met hem mee te rijden. Niet als controle, maar om hem beter leren kennen.’

Opbouwende feedback

‘Verwachtingen vooraf had ik niet. Ik zag Martin ook bijna nooit, want hij stapt hier in de ochtend van zijn scooter in zijn auto en is de hele dag op pad om aan- en afsluitingen te verzorgen. Maar sinds hij me heeft gevraagd om betrokken te worden, ben ik me meer bewust geworden van mijn rol als begeleider. Zo spreek ik hem op een positieve manier aan en geef hem opbouwende feedback terug. Het geeft Martin rust als er duidelijkheid is. En hij weet nu dat als er problemen zijn hij bij mij kan aankloppen en dat doet hij dan ook. ‘

Kansen creëren

‘Over een paar maanden gaan we voorzichtig kijken of Martin er een taak bij kan doen: het vervangen van sloten. Maar voordat het zover is ga ik hem de werkzaamheden goed uitleggen en voordoen. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Als gedetacheerde heeft Martin elke dag met andere mensen te maken. Daardoor groeit hij in het gebruik van zijn sociale vaardigheden. En hij heeft veel vrijheid. Martin vindt dat ook leuk: dat mensen naar hem toe komen met vragen en dat hij dan antwoord geeft en ze hem daarvoor bedanken. Daar groeit hij enorm van.’ En Martin? Die beaamt dat: ‘Als je ook gedetacheerd wilt worden, raad ik je aan hetzelfde te proberen. Ik ben blij dat ik de stap gemaakt heb om opnieuw te beginnen en kansen voor mezelf te creëren’.

 

 

« Terug naar overzicht
Martin Ziggo