DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Jobhouse Groen gaat van start!

dinsdag 25 juni 2013

Wat is Jobhouse Groen?

Jobhouse Groen is een project van DSW Rijswijk in nauwe samenwerking met de gemeente Zoetermeer en een aantal aannemers, die werkzaam zijn binnen de gemeente Zoetermeer.

Wat houdt Jobhouse Groen in?

Jobhouse groen biedt de mensen een mogelijkheid om een werk- leertraject te volgen. Met werk- leertraject wordt bedoeld: ”praktisch en gericht ervaring en kennis op doen om weer regulier aan het werk gaan”. Het traject bestaat uit 4 fases. De eerste fase is een soort van snuffelfase, de deelnemers krijgen de mogelijkheid om met behoud van uitkering ervaring op te doen met het werkterrein. In de tweede fase gaan de kandidaten, onder leiding van een (meewerkend) voorman, met behoud van uitkering, aan het werk binnen een ploeg. Als je de eerste en tweede fase positief doorlopen hebt, krijgt de kandidaat in de derde fase een arbeidsovereenkomst aangeboden en wordt gedetacheerd bij een aannemer. De jobcoach van DSW begeleidt de kandidaat tijdens en na de plaatsing voor een bepaalde periode. De vierde en laatste fase biedt de kandidaat de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen bij de aannemer.

Selectierondes

Tijdens de selectierondes kwam HABO GWW langs om de kandidaten een aantal voorbeelden uit de praktijk te laten zien. Er worden twee teams gevormd. Deze teams starten dinsdag 25 juni as. met de eerste fase van dit traject, de snuffelfase. Van der Spek Hoveniers is bereid geweest om een locatie in de wijk toe te wijzen zodat ze kunnen kennismaken met de werkzaamheden. Het eerste team start in de ochtend, het tweede team in de middag. Na deze twee weken, starten de kandidaten bij Ballast Nedam voor fase 2 van het traject Jobhouse Groen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joyce Verhoven, manager Detacheringen & Begeleid werken – tel:079 3633400

 

Noot: Jobhouse is een onderdeel van DSW Rijswijk dat zich richt op het zoeken van een passende arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

« Terug naar overzicht
DSC0009