DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Inspirerende start Summercourse DSW Rijswijk

woensdag 11 juli 2012

11 juli 2012 - Vanmorgen was de inspirerende aftrap van de Summercourse bij DSW Rijswijk. Zo’n 26 jonge professionals van Adviestalent maakten kennis met de Dienst Sociale Werkvoorziening aan de Edelgasstraat 250. De komende drie dagen ontwikkelen zij een creatieve aanpak om groepsdetachering nog succesvoller te maken.

Enthousiast verhaal

Met een enthousiast verhaal en zo’n vijftig PowerPoint-sheets stelde DSW-directeur Remco Wijnia het sw-bedrijf in sneltreinvaart aan de professionals voor. Het ontstaan van DSW, de filosofie en organisatiestructuur, en ontwikkelingen in wetten en regelingen zoefden voorbij. Hiermee kregen de professionals van Adviestalent een goed beeld van de sociale werkvoorziening en de doelgroep.

Meer detacheren

In opdracht van DSW ontwikkelen zij een methode om groepsdetachering nog succesvoller te maken. Want hoewel arbeidsontwikkeling de corebusiness is van DSW, is detachering het uiteindelijke doel. De ambitie is om in 2015 veertig procent van de medewerkers gedetacheerd te hebben en het aantal medewerkers dat binnen de beschutte muren van DSW werkt te reduceren naar dertig procent.

Praktijkvoorbeelden

Met name de voorbeelden van detacheringen, jobcarving, beperkingen en groeimogelijkheden van sw-medewerkers spraken tot de verbeelding. Zo haalde Wijnia de detachering van Willem aan. “Via de verschillende afdelingen bij DSW werkte Willem aan zaken als arbeidsritme, samenwerken, regels nakomen en onderlinge verhoudingen. Hoewel zijn ambitie om automonteur te worden te hoog gegrepen was, draait hij inmiddels al een paar jaar prima en met plezier mee als autopoetser bij een autoschadebedrijf. Out-of-the-box-denken, een praktische instelling, een concrete taakomschrijving en een realistisch doel zijn in dit speelveld onmisbaar.”

Richtlijnen

Na een uur mochten de professionals aan de slag. Hun opdracht is om groepsdetachering zo succesvol te maken dat het als tijdelijke ontwikkelstap dient naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt en DSW uiteindelijk overbodig wordt. Het resultaat moet op een aantal vragen antwoord geven: Hoe zorgt DSW ervoor dat de sw-medewerkers de stap naar buiten willen zetten? Hoe verleidt DSW de klant voor groepsdetachering? Wat betekent groepsdetachering voor de interne organisatie en processen van DSW? En hoe kan DSW het succes afmeten en de resultaten transparant maken? Vrijdag 13 juli presenteren de professionals in een pitch hun methodiek.

« Terug naar overzicht
Summercourse dag 1klein2