DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

In gesprek met Mirjam Sterk

vrijdag 23 mei 2014

Als ambassadeur jeugdwerkloosheid bezoekt oud kamerlid Mirjam Sterk werk- en leerbedrijven in de regio. Zij gaat met hen in gesprek over de aanpak van werkloosheid onder jongeren. Op maandag 26 mei 2014 bezoekt zij werk- en leerbedrijf Royal Lemkes, samen met DSW koploper als het gaat om begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de aanpak jeugdwerkloosheid sorteren DSW en Royal Lemkes voor op de inwerkingtreding van de Participatiewet, januari 2015.

Royal Lemkes werkt met zogeheten rescueteams. Deze teams zijn flexibel inzetbaar, bijvoorbeeld als extra personeel nodig is. De thuisbasis van de rescueteams is Royal Lemkes, maar de teams werken ook bij diverse andere bedrijven en vestigingen, gelieerd aan DSW. Met de inzet van deze rescueteams pakken DSW en Royal Lemkes actief de werkloosheid onder jongeren aan. Hiervoor kreeg de arbeidsmarktregio Zuid Holland Centraal (ZHC) zelfs extra budget. Bovendien willen DSW en Royal Lemkes met hun aanpak vooruitlopen op de Participatiewet die in januari 2015 van kracht gaat en de 3Decentralisatie die nu in volle gang is.

 Programma

• 13.15 uur ontvangst en voorstellen aanwezigen (Henk Brouwer).

• 13.30 uur bedrijfspresentatie Royal Lemkes (Michiel van Veen, directeur Logistiek).

• 13.40 uur presentatie relatie DSW met Royal Lemkes, aansluitend presentatie Rescue 2 (Remco Wijnia, directeur DSW).

• 13.55 uur rondleiding op de werkvloer waar de doelgroep werkzaam is (René de Wit). Uitreiking certificaat aan een kandidaat doorstromer door Mirjam Sterk (Rob van Oosterhoud, René de Wit).

• 14.25 uur slotwoord Michiel van Veen, Mirjam Sterk.

 

 

« Terug naar overzicht