DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Hoera voor de Hedera!

dinsdag 14 april 2015

DSW feliciteert de Hedera Helix. De klimplant met zijn frisgroene blaadjes is uitgeroepen tot ‘Woonplant van de maand’ door Bloemenbureau Holland. En dat is goed nieuws voor kwekerij de Sionsgaerde , specialist op het gebied van deze plant.

Mooi gepresenteerd

Bloemenbureau Holland is een stichting van de leden van bloemenveiling FloraHolland. Samen met kwekers uit de sierteeltsector kiest het Bloemenbureau maandelijks een plant die in veel huiskamers schittert. Omdat kwekerij de Sionsgaerde over de mooiste Hedera’s beschikt, vroeg FloraHolland de kwekerij om een aantal exemplaren te leveren aan het Bloemenbureau. Het Bloemenbureau gebruikte deze Hedera’s om een presentatie te maken ter ere van de planten zelf.

De Sionsgaerde

Kwekerij De Sionsgaerde in Rijswijk is al jaren onderdeel van DSW. De medewerkers werken onder leiding van een voorman aan allerlei taken. Sommige medewerkers werken er al meer dan twintig jaar, anderen stromen via de kwekerij uit naar een baan in het groen op de reguliere arbeidsmarkt.

Het hele proces

Door het werk krijgen de medewerkers letterlijk en figuurlijk groene vingers. Ze selecteren moederplanten, knippen jonge stekken en sorteren diverse kleuren en bladvormen van de Hedera. Zo dragen de medewerkers bij aan het gehele productieproces: van het opkweken tot het plakken van de prijsstickers.

Wist u trouwens dat de Hedera één van de meest luchtzuiverende planten is? Zo is hij niet alleen leuk om te zien, maar ook lekker fris!

 

« Terug naar overzicht
IMG20150326090944