DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Groei voor woonwarenhuis De Springplank

vrijdag 27 maart 2015

Woonwarenhuis De Springplank verkoopt gebruikte bijzondere goederen voor een zacht prijsje. In de winkel werken medewerkers van DSW en Ipse de Bruggen. Het woonwarenhuis bevindt zich in het pand van DSW, en breidt zich nu verder uit.

Uitbreiding

Het gaat goed met woonwarenhuis De Springplank. Als één van de eerste AWBZ-winkels in Nederland opende de winkel zomer 2014 haar deuren in het pand van DSW. Sinds 1 maart 2015 beschikt het woonwarenhuis over een paar extra vierkante meters binnen DSW. De nieuwe ruimte dient als werkmagazijn. In het werkmagazijn sorteren en repareren de medewerkers binnengekomen goederen.

Persoonlijke kwaliteit

DSW werkt intensief met De Springplank samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. In het woonwarenhuis werken een aantal DSW-medewerkers maar met name cliënten van Ipse de Bruggen. De Springplank biedt haar medewerkers de kans om iets te doen wat ze leuk vinden. Samen met DSW richt De Springplank zich op de persoonlijke kwaliteiten van de medewerkers. In het woonwarenhuis helpen de medewerkers met het plakken van prijsstickers, staan ze aan de kassa of maken ze een praatje met de klanten in de koffiecorner.

Toekomstplannen

De Springplank heeft nog meer groei in het vooruitzicht. Zo bestaat het plan om samen te werken met een organisatie van Vlaamse kringloopwinkels. Het succes van De Springplank is een goed voorbeeld voor bedrijven in de regio die serieus werk willen maken van de Participatiewet. 

« Terug naar overzicht