DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Gerard gestart bij de gemeente Leidschendam-Voorburg

vrijdag 5 april 2013

Sinds februari 2013 is Gerard gestart bij de Gemeente Leidschendam-Voorburg. Gerard is verantwoordelijk voor het dagelijks legen van de prullenbakken en het wegruimen van het zwerfvuil.

De Gemeente wil graag dat de inwoners van Leidschendam-Voorburg zo prettig mogelijk wonen. Zij zorgen er onder andere voor dat alle openbare ruimten netjes worden bijgehouden. Dit houdt in dat zij het groen in de wijken bijhouden, prullenbakken legen en zwerfvuil van de straat ruimen. Er werken ongeveer 20 mensen van de DSW tussen de mensen die direct bij de Gemeente in dienst zijn.

Altijd in de ochtend, even bijpraten met collega's met kopje koffie of thee erbij.

Het is prettig dat de DSW collega’s en de Gemeentecollega’s allemaal door elkaar heen zitten en je bij iedereen aan kan schuiven. Na de koffie stapt Gerard in zijn wagen om naar de winkelcentra te gaan en daar de prullenbakken te legen en het zwerfvuil op te ruimen. Daarna gaat hij de wijken in om daar te zorgen dat alle bakken worden geleegd en dat er geen vuil op straat blijft liggen. Per dag leegt Gerard ongeveer 140 prullenbakken. Steeds vaker krijgt Gerard complimenten van buurtbewoners of winkelende mensen. Zij vinden het fijn dat hij er voor zorgt dat de buurt en het winkelcentrum netjes blijft. Wanneer alle bakken geleegd zijn en het vuil is verwijderd dan zorgt Gerard er voor dat overal genoeg zakjes aanwezig zijn zodat hondenbezitters de poep van hun hond netjes kunnen wegruimen. Een middag in de week werkt Gerard met zijn teamgenoten mee in het groen. Hij is dan voor allerlei klussen (b.v. harken, vegen, schoffelen) in te zetten.

Gerard vindt het fijn om gedetacheerd te zijn.

Gerard zei het volgende: “Ik leer hier ontzettend veel!" Hij heeft het gevoel meer verantwoordelijkheid te hebben en hij kan zelfstandig aan de slag. In het begin was het natuurlijk wel even wennen maar het wordt steeds leuker. De collega’s van de Gemeente hebben hem een warm welkom gegeven. Zij hebben de tijd genomen om even kennis te maken en ze willen hem graag helpen wanneer het nodig is. Zijn voorman is streng maar wel rechtvaardig. Gerard wordt aangesproken wanneer hij iets fout heeft gedaan, gelukkig heeft hij dan alle kans om de fout te herstellen. DSW wenst Gerard veel plezier en succes op zijn nieuwe werkplek!

« Terug naar overzicht