DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Fietsdepot Zoetermeer officieel geopend

dinsdag 2 februari 2016

Vrijdag 29 januari jl. is het Fietsdepot aan de Argonstraat officieel geopend. De opening werd verricht door Burgemeester Ch. Aptroot in aanwezigheid van vele belangstellenden. Om het fietsdepot mogelijk te maken is bij de afdeling afvalinzameling van de gemeente Zoetermeer ruimte gecreëerd. Ook zijn twee participatiebanen gecreëerd. DSW-medewerker Benny vervult de ene plek. De andere participatieplaats wordt ingevuld door Jaap, die vanuit de gemeente Zoetermeer is voorgedragen. Samen beheren zij het fietsdepot.

Win Win

De gemeente Zoetermeer is sinds 2010 bij het Fietsdepot Haaglanden aangesloten. Tot 1 januari jl. werden alle fout - en gevaarlijk gestalde fietsen in het aangewezen gebied (Stadshart en omgeving Mandelabrug) verwijderd en opgeslagen in het Fietsdepot Haaglanden. Dankzij de gemeenteraad van Zoetermeer heeft Zoetermeer nu zijn eigen fietsdepot. Een Zoetermeers depot is praktisch, omdat Zoetermeerders dan niet meer naar Den Haag hoeven te reizen om hun fiets op te halen. Ook groeide het depot in Den Haag de laatste jaren zo hard dat het te klein werd. Per jaar komen daar zo’n 21.000 fietsen binnen. Doordat meer dan 40 procent van de fietsen niet wordt opgehaald barstte het Haagse depot vorig jaar bijna uit zijn voegen.

Ook weesfietsen opgeslagen

Naast fout en gevaarlijk gestalde fietsen is er ook plaats voor weesfietsen in het Zoetermeerse depot. Weesfietsen zijn fietsen die nog bruikbaar zijn, maar gestald blijven en kennelijk door de eigenaar niet meer gebruikt worden. Dit soort fietsen zijn vaak te vinden in fietsenstallingen bij OV-vervoerspunten, in de nabijheid van appartementen en in het openbaar gebied. De gemeenteraad beslist binnenkort over een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening(APV), waardoor de verwijdering van weesfietsen mogelijk is. Een inwoner van Zoetermeer kan, vanaf 1 januari 2016, zijn fiets tegen betaling ophalen bij de Argonstraat (locatie Afvalinzameling).

 

« Terug naar overzicht
IMG4122