DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Een week vol spannende primeurs

woensdag 22 oktober 2014

Het is inmiddels traditie dat de burgemeester van Zoetermeer of een van de wethouders aan het begin van het festival symbolisch de sleutel van de stad voor een week overdraagt aan de voorzitter van de Stichting Nederlands Thrillerfestival. Dat zal zaterdag 25 oktober a.s. in de bibliotheek in het Stadshart om 15.00 uur weer het geval zijn. Zoetermeer is dan voor de zesde keer zeven dagen “THRILLERCITY”. Dit jaar kent het festival een aantal opmerkelijke primeurs. Nieuwe bestuursleden. Een beroemde buitenlandse gastauteur en een eigen geschenkboekje. De nieuwe voorzitter is Ria Oosterop. Geen onbekende in Zoetermeer want een aantal jaren was zij gemeenteraadslid en wethouder voor zij burgemeester werd van de gemeente Graft- De Rijp. Het bestuur werd verder versterkt met Ank van As van Makelaardij van As.

Schrijfwedstrijd

Traditie is inmiddels ook een schrijfwedstrijd voor scholieren. De drie winnaars van deze wedstrijd aangevuld met nog drie winnende verhalen zijn gebundeld in een boekje dat aan bezoekers van verschillende evenementen als een thriller geschenkboekje wordt uitgereikt. Zes jonge schrijvers debuteren met deze uitgave. De prijsuitreiking volgt direct na de sleuteloverhandiging op zaterdag in de bibliotheek. Het festival is er trots op de samenwerking die vorig jaar is gestart met CRIMEZONE. NL een website voor thriller liefhebbers, te continueren.

Zondag

Zondagmiddag 26 oktober a.s. staat het Stadstheater geheel in het teken van thrillers. Boekenmarkten, liefst acht uitgevers die zich presenteren met ruim 30 auteurs die werk signeren, paneldiscussies met bekende schrijvers zoals Charles den Tex en Tomas Ross en als speciale gast Roger Ellory; op dit moment een van de bekendste misdaadauteurs uit Engeland. Zijn boeken zijn in meer dan 25 talen vertaald en de NRC schreef onlangs over hem: “hij behoort onbetwist tot de allergrootsten in het thrillergenre”. Roger Ellory zal aan het publiek worden voorgesteld door de Nederlandse schrijfster Judith Visser. Crimezone zal aan het einde van de middag de Hebban Crimezone Awards uitreiken en tot slot zal het bestuur van het Ned. Thrillerfestval haar oeuvre prijs die vorig jaar werd ingesteld de GOUDEN VLEERMUIS uitreiken aan een bijzondere Nederlandse thrillerauteur.

Maandag

Maandag 27 okt. is er in het Erasmus College een avond voor sponsors en genodigden. Een festival dat na een aantal jaren reeds is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel evenement met landelijke uitstraling is niet mogelijk zonder medewerking van de Gemeente, culturele instellingen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. De Rabobank is vanaf het eerste uur een prominente sponsor maar ook Fonds 1818, Floravontuur en vele andere ondernemingen maken dit festival mogelijk.

Primeur

Een bijzondere primeur is ook de door het Picasso Lyceum, het CKC, Wing Productions en de bibliotheek georganiseerde wedstrijd voor thriller trailers. Tientallen groepen leerlingen hebben trailers van anderhalve minuut gemaakt over hun idee voor een korte film. Vijf genomineerden staan op Y- tube en daar kan door het publiek op gestemd worden. Degene die de meeste stemmen heeft wint en die film zal daadwerkelijk in productie worden genomen. Ook dit is een primeur.Utopolis en Cinetopia presenteren zich resp. met een klassieker van HITCHCOCK en de spectaculaire nieuwe film ENEMY . De theatergroep OTIS uit Leiden speelt in het Stadstheater een aantal voorstellingen van de musical “HALLOWEEN, A MUSICAL FRIGHT NIGHT. Het Erasmus College en het Picasso Lyceum spelen ook nog aparte producties.

Op vrijdagavond wordt deze spannende week afgesloten met nog een primeur; in de Dorpstraat vindt een Junior Halloween optocht plaats en in het Stadshart een spectaculaire HALLOWEEN parade.

Voor een gedetailleerd programma zie de website: www.nederlandsthrillefestival.nl

« Terug naar overzicht