DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW uitgeroepen tot SEBO-ambassadeur bij uitreiking keurmerken

dinsdag 17 november 2015

Sociaal betrokken, maar ook ondernemend en economisch bewust: dat is al jaren de insteek van DSW, onder de bezielende leiding van directeur Remco Wijnia. Het is dan ook niet verwonderlijk dat DSW eind oktober optrad als gastheer tijdens de SEBO-netwerkbijeenkomst, waar alles draaide om sociaal economisch betrokken ondernemerschap.

Op donderdag 28 oktober jl. ontvingen Capricorn, Fluxility, Bakkerij Jongerius, Juliette Management, Tarq en Zetacom het SEBO-Keurmerk uit handen van wethouder Taco Kuiper van Sociale Zaken van de gemeente Zoetermeer. SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen. Lokale ondernemers die bijvoorbeeld iemand uit de bijstand een kans geven in hun bedrijf of die als leerwerkbedrijf stagiaires een plaats bieden.

Prachtig resultaat

Zoetermeer stimuleert bedrijven om sociaal te ondernemen. Ondernemers met een SEBO-keurmerk hebben bij enkelvoudige aanbestedingen de voorkeur van de gemeente. Bij meervoudige onderhandse aanbestedingen krijgen zij een uitnodiging om in te schrijven. “Sociaal ondernemen is erg belangrijk voor de stad”, aldus wethouder Kuiper. “Dankzij deze betrokken ondernemers staat de uitstroom uit de uitkering eind september op 321. Dat is een prachtig resultaat.”

Divers

DSW werd tijdens dezelfde bijeenkomst uitgeroepen tot SEBO-ambassadeur. DSW-directeur en SEBO-ambassadeur Remco Wijnia is blij met het keurmerk. “Ondernemers kunnen nog beter laten zien hoe ze mvo inzetten in hun bedrijf. En de politiek erkent hiermee het sociaal ondernemerschap in Zoetermeer. Het is leuk om te zien hoe divers de bedrijven zijn die het keurmerk hebben gekregen.”

Klankbord

DSW is al jaren actief als het om sociaal ondernemerschap aankomt. Wijnia: “Wij geven het goede voorbeeld. We zijn een klankbord voor ondernemers en ontzorgen hen zoveel mogelijk. We helpen met concrete oplossingen en motiveren bedrijven om mvo vorm te geven in de praktijk. Mijn devies? Volhouden!” Ook nieuwe bedrijven kunnen zich aanmelden voor het SEBO-Keurmerk.

Foto: Zoetermeer actief

 

« Terug naar overzicht
SEBO 004 bij artikel