DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW toont respect in Stadstheater Zoetermeer

donderdag 28 januari 2016

Respect: dat is een van de pijlers van de cultuur van DSW. Om samen met alle medewerkers met dit thema aan de slag te gaan, maakte Theatre Hotel Courage speciaal voor DSW een interactieve voorstelling. Taco Kuiper bestuursvoorzitter en wethouder Sociale Zaken en Wonen van de gemeente Zoetermeer opende op 19 januari 2016 de voorstelling in Stadstheater Zoetermeer.

Waardering

Op 19 januari meldden alle medewerkers van DSW zich in het theater. Deze ochtend waren alle DSW-vestigingen gesloten en ook de gedetacheerde medewerkers waren uitgenodigd en aanwezig. Bij de opening sprak de voorzitter van het bestuur zijn waardering uit dat er zoveel medewerkers aanwezig waren bij deze bijzondere voorstelling, en het belang van het onderwerp: Respect. Onder leiding van Katrien van Beurden van het theatergezelschap Theatre Hotel Courage (moed) werden allerlei scenes gespeeld over onderwerpen die de medewerkers van DSW belangrijk vinden en die te maken hebben met respect.

Idee

Het idee voor deze voorstelling is voortgekomen uit de pijlers van de cultuurcode. De drie thema’s zijn: Respect, Afspraak is Afspraak en een Actieve Houding. Na overleg met de OR is ervoor gekozen om Respect als thema verder vorm te geven. Na het zien van de theatervoorstelling van BGS Schiedam ontstond het idee om een theatervoorstelling te laten ontwikkelen rond dit thema.

Inspirerend

Een goed idee, zo bleek tijdens de voorstelling, waarin alles rond het thema respect voorbij kwam. Hoe ga je met elkaar om, wat doe je nu wel, en wat doe je nu niet. Wat is humor en wat is pesten. Wat is een grapje en wat is treiteren? Bij elkaar was het een inspirerende voorstelling, waarin de medewerkers van DSW enorm veel hebben geleerd. Door met elkaar uit te wisselen en door het thema bespreekbaar en tastbaar te maken via de diverse scenes. Ter afsluiting vatte DSW-directeur Remco Wijnia de ochtend samen door bij alle onderdelen nog even kort stil te staan, met 2 goede voornemens voor het nieuwe jaar te weten: Beter luisteren en ons meer verplaatsen in een ander en meer vragen stellen en daardoor echt contact maken. Hij dankte iedereen voor zijn aanwezigheid en sprak zijn lof uit over acteurs en medewerkers, die samen hebben gezorgd voor geweldige ochtend in het theater. Van de theatervoorstelling is een dvd in de maak. Delen hieruit gebruiken we om bijvoorbeeld tijdens werkoverleggen te bespreken.

« Terug naar overzicht
DSW RESPECT THEATER 8 DSW RESPECT THEATER 9 DSW RESPECT THEATER 51