DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW stelt ruimte beschikbaar voor duurzame kweektechniek

donderdag 4 oktober 2012

Stichting Youmanitas bouwt een stadskwekerij op het terrein van de Sionsgaerde. Uniek aan deze kwekerij is de toepassing van de speciale Aquaponics-kweektechniek.

Techniek van de toekomst

Met deze techniek produceren vissen in de kwekerij het afval dat wordt omgezet in voedingsstoffen voor planten. Deze techniek is dé manier waarop kwekers in stedelijke gebieden hun voedsel gaan verbouwen, zo voorspellen wetenschappers. Aquaponics bespaart namelijk ruimte, energie, water, meststoffen en daarmee ook het milieu.

Tentoonstellen

DSW moedigt deze duurzame kweekmethode van harte aan en stelt daarom graag ruimte beschikbaar voor de proefopstelling. “Over een paar weken ontvangen we de eerste vissen en kunnen we de Aquaponics-techniek laten zien aan het publiek. Het is goed mogelijk dat onze medewerkers het onderhoud van de proefopstelling voor hun rekening nemen en de bezoekers ontvangen”, aldus Dick Edelenbos van de Sionsgaerde.

Youmanitas

Stichting Youmanitas zocht bewust de samenwerking op met DSW, omdat de stichting wereldwijd erkende leerwerkbedrijven wil opzetten. Youmanitas richt zich speciaal op werkwillige jongeren die een psychische of fysieke arbeidsbeperking hebben. Fonds 1818 subsidieerde de promotie van de Aquaponics-kweektechniek.

« Terug naar overzicht
compleetaquaponicsunit