DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW snoeit in het Wilhelminapark

maandag 23 maart 2015

DSW helpt de natuur een handje nu ze uit haar winterslaap ontwaakt. In het Wilhelminapark in Rijswijk snoeit DSW de eilandjes in de waterplassen. Zo helpen ze de vogels om beschut hun eieren te leggen.

Openbaar wandelpark

Het Wilhelminapark in Rijswijk is een groot openbaar wandelpark, aangelegd aan het eind van de twintigste eeuw. De heuvels in het park zijn gecreëerd uit een voormalige vuilstort. Het park is ingeklemd tussen de A4, de Prinses Beatrixlaan, de spoorlijn Den Haag HS-Rotterdam en grenst aan het Elsenburgerbos. In het park bevinden zich een carpoolplaats, een natuurtuin, een kruidentuin, verschillende waterplassen en een uitkijktoren op een heuvel.

Broedseizoen

In de waterplassen liggen kleine eilandjes waar veel soorten vogels in het voorjaar broeden. Gemeente Rijswijk gaf DSW de opdracht om deze eilandjes een keer in de twee jaar te snoeien. Zo blijven ze toegankelijk voor vogels en loopt de vegetatie niet uit de hand. Het afgezaagde hout blijft achter op het eiland en dient als nestmateriaal voor de vogels.

Lenteklaar

De snoeiwerkzaamheden zijn verricht voor 15 maart, want dan begint de broedtijd. De eilandjes zijn dan alleen weer toegankelijk voor de vogels.

« Terug naar overzicht
P1010075 P1010076