DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW schenkt aan Voedselbank Zoetermeer

donderdag 5 februari 2015

MVO in optima forma. Onlangs overhandigde DSW een grote voorraad houdbare levensmiddelen aan de Voedselbank Zoetermeer. Opvallend detail: de levensmiddelen zijn afkomstig uit kerstpakketten van DSW-medewerkers, die de pakketten niet afhaalden.

Tweede leven

Een mooie manier om houdbare producten een tweede leven te geven. De geschonken levensmiddelen zoals chips, thee en appelsap, werden door de DSW-medewerkers zelf uitgepakt en geselecteerd op bruikbaarheid. En dat terwijl de medewerkers van DSW aanvankelijk niet eens een kerstpakket zouden ontvangen. Maar door slimme besparingen en de verkoop van gerecycled oud ijzer lukte het DSW toch de pakketten te financieren. Zo profiteren zowel de DSW-medewerkers als de Voedselbank Zoetermeer van de actie.

MVO

Via besparingen, recycling en hergebruik zet DSW een krachtig voorbeeld neer van maatschappelijk verantwoord ondernemen. En laat daarmee tegelijkertijd een mooie geste richting de voedselbank zien. De Voedselbank Zoetermeer is één van de 155 Nederlandse voedselbanken. In de regio Haaglanden ontvangen op dit moment zo’n 4.000 huishoudens elke week een voedselpakket. In heel Nederland gaat het om zo’n 35.000 huishoudens. In 2013 steeg het aantal klanten van de voedselbank in Nederland met 30 procent.

 

« Terug naar overzicht
DSC0021 website