DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW Rijswijk draagt steentje bij aan milieu

donderdag 18 april 2013

Steeds meer mensen kiezen voor een bewuste levensstijl en willen weten waar het eten op hun bord vandaan komt. Stichting Youmanitas draagt hier aan bij!

Dit doet de stichting met diverse agrarische leerwerkbedrijven, waar mens en milieu voorop staan. Om meer personen uit de agrarische sector te inspireren voor zulke maatschappelijke projecten, organiseert Youmanitas van 22 t/m 26 april diverse workshops voor tien gegadigden uit de Europese Unie. Tijdens de workshops brengen de deelnemers bezoeken aan verschillende projecten zoals de stadskwekerij Haaglanden bij DSW Rijswijk e.o. aan de Sionsgaerde in Rijswijk.

Urban Farming en Aquaponics

Het belangrijkste project van Youmanitas is een kwekerij is gebaseerd op de Aquaponics-kweektechniek voor verschillende vis- en groenten soorten. Deze kweektechniek houdt in dat de vissen in de kwekerij afval produceren. Bacteriën zetten dat afval om in voedingstoffen voor planten. Het voordeel van deze techniek is dat er wordt bespaard op ruimte, energie, water, grondstoffen en het milieu. Wetenschappers voorspellen dat dit de manier is hoe kwekers in stedelijke gebieden in de toekomst hun voedsel gaan verbouwen.

De tien deelnemers zijn zowel commerciële ondernemers die actief zijn in de voedselbranche, sociale ondernemers (NGO’s) die initiatieven op het gebied van voedsel in een stedelijke omgeving (‘urban farming’) ontwikkelen als mensen die werkzaam zijn in het universitair onderwijs. Tijdens de workshops wordt aandacht besteed aan Urban Farming en Aquaponics en brengen de deelnemers bezoeken aan verschillende projecten. Daarnaast wordt er gesproken over de milieu-impact, economische haalbaarheid van urban farming en traditionele methoden. Dit evenement wordt gerealiseerd met behulp van Grundtvigsubsidie. Grundtvigsubsidie is voor individuen en organisaties die algemeen vormend en niet-beroepsgericht onderwijs aan volwassenen verzorgen.

Meer informatie:

• Food in the city – 22 t/m 26 april

www.youmanitas.nl

« Terug naar overzicht
compleetaquaponicsunit