DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW ondertekent unieke samenwerking

maandag 7 juli 2014

Onlangs tekende DSW een unieke samenwerkingsovereenkomst met de International Innovation Company (IIC).

Per 1 juli 2014 versterkt DSW daar samen met Werkse! de verpakkings- en assemblageafdeling. Het meest bijzondere aan deze overeenkomst is dat DSW er in één klap 22 nieuwe collega’s bij krijgt.

Een jaar geleden sprak DSW al met IIC over een samenwerking waarbij twee sw-bedrijven de productie delen. “Hoewel we identiek werk zochten voor een deel van onze eigen medewerkers, wilde ik niet met lege handen starten”, vertelt directeur Remco Wijnia. “Uitgangspunt van de overeenkomst was dan ook dat we de groei die IIC voor ogen heeft graag faciliteren, maar dan wel samen met zoveel mogelijk mensen die er al werken.”

Nieuwe collega’s

Dit betekent concreet dat de 22 medewerkers die in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp wonen, automatisch overgaan naar DSW. Daarnaast blijft een groep van 38 medewerkers in een vaste groepsdetachering vanuit Werkse! bij IIC werken. En kunnen we bij toenemende drukte een beroep doen op nog eens maximaal 20 mensen van Werkse!.”

Win-win-situatie

Met deze constructie blijft DSW kennis en routine van deze medewerkers maximaal inzetten. “Zo ontstaat er aan beide kanten groeimogelijkheden”, vindt ook Patrick Schneider van IIC. “Met de groep die hier kan blijven werken, aangevuld met de werkleiding en medewerkers van DSW, kunnen we een samenwerking optuigen die nog jarenlang meegaat. Dit is een grote stap waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.”

« Terug naar overzicht