DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW maakt winnaar verhalenwedstrijd bekend

dinsdag 4 november 2014

Dat er onder de medewerkers van DSW Rijswijk e.o. schrijverstalent aanwezig is, werd duidelijk na de week van de Alfabetisering. In het kader van de landelijke Week van de Alfabetisering had DSW Rijswijk een verhalenwedstrijd uitgeschreven. De medewerkers kregen eerst de mogelijkheid om tijdens een workshop creatief schrijven inspiratie op te doen voor hun verhaal. Daarna gingen ze thuis zelf aan de slag. De verhalenwedstrijd heeft zes mooie, ontroerende verhalen opgeleverd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de winnaar bekend gemaakt.

De winnaar

De juryleden Emmy Rijsdijk (bibliotheek Zoetermeer), Saskia Hinssen en Susan de Louw (Bureau Karin de Lange) en Esther Went (directiesecretaresse DSW) waren het unaniem eens: Audrey Verkerk van Charante heeft het winnende verhaal geschreven met als titel ‘Mijn spierziekte en ik.’ Het verhaal gaat over liefde voor haar zieke man. Audrey ontving haar prijs uit handen van bibliotheek Zoetermeer, een vijf sterren abonnement van de bibliotheek in Zoetermeer. Bovendien wordt haar verhaal gepubliceerd in het magazine van DSW, de DSWerkt!

Meer verhalen

Maar ook de overige verhalen zijn het vermelden waard. Zo schreef Brenda de Haas een verhaal over haar droom. Haar verhaal was heel beeldend geschreven, met humor en fantasie. Hiermee verdiende ze een tweede plaats. Het verhaal van Fred van de Wall heeft een derde plaats gekregen, zijn verhaal ging over Glennis Grace en de band die hij heeft opgebouwd met de zangeres en haar liedjes. Marije van der Spek schreef ‘ Achter de wolken schijnt de zon’, een heel persoonlijk en aangrijpend levensverhaal. Het verhaal van Rika Geukes ging over haar liefde voor poppen. Sonny van der Heijden sloot de rij met een prachtig gedicht over Sint en Piet.

De Jury bedankt iedereen voor de prachtige verhalen.

 

« Terug naar overzicht
DSC2