DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW leert gezond koken

donderdag 1 september 2011

Lekkere en vooral gezonde bruschetta’s met tomaat, ui en knoflook. Die stonden dinsdag 30 augustus op het menu van de deelnemers aan DSW Fit Verder!. Tijdens een workshop gezond eten leerden zij niet alleen hoe je deze verantwoorde snack klaarmaakt, maar ook dat variatie en ‘met mate’ onderdeel zijn van gezonde voeding.

Het ultieme dieet

De workshop stond onder leiding van kok Jethro, een echte professional. Terwijl hij in de weer was met de ingrediënten, ging hij ook het gesprek met de deelnemers aan. ‘Koken jullie allemaal zelf? Wie wil hier wat over vertellen?’ Zo kwam iedereen meer te weten over elkaars eetgewoonten. En dat het ultieme dieet niet bestaat. Jethro: ‘Een stratenmaker heeft bijvoorbeeld meer nodig dan een kantoormedewerker die de hele dag achter de pc zit.’

Bewust met voeding omgaan

Hij vertelde ook waar een gezonde maaltijd aan moet voldoen. ‘Variatie in je eetpatroon is heel belangrijk. En eet vlees met mate. Dat is niet alleen beter voor je lichaam, maar ook voor het milieu.’ De deelnemers stelden veel vragen en de workshop vloog voorbij. Het resultaat: meer kennis over gezond en bewust met voeding omgaan. En dat is nu precies een van de doelen van DSW Fit Verder!

« Terug naar overzicht
De workshop stond onder leiding van kok Jethro, een echte professional. Kok Jethro mengt alle ingrediënten voor de bruschetta’s in een kom. Uit eigen keuken: lekkere en vooral gezonde bruschetta’s met tomaat, ui en knoflook. De deelnemers proeven de bruschetta’s.