DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW gedetacheerd bij de Raad van State

donderdag 17 december 2015

Sinds dit jaar maakt de Raad van State serieus werk van arbeidsparticipatie. Via jobcarving creëerde de Raad twee nieuwe functies. In augustus startte Sharida Bansi van DSW in het bedrijfsrestaurant van de Raad. En nu figureert ze in een heuse film!

Jobcarving

Drijvende kracht achter de nieuwe functies bij de Raad van State is Cees Diependaal, die zijn loopbaan in de jaren 70 bij DSW begon. Hij maakte arbeidsanalyses en liet nieuwe functies creëren. Door van bestaande functies werkzaamheden ‘af te schaven’ (ook wel jobcarving genoemd) creëerde hij twee nieuwe functies in het bedrijfsrestaurant. Vervolgens tuigde hij een projectgroep op met mensen uit de Directie, Personele Zaken, Communicatie en de OR. Ook zorgde hij ervoor dat de Raad voldoende interne begeleiders in huis had. Want hij wilde de begeleiding ook van binnenuit goed geregeld hebben. Zodat arbeidsparticipatie structureel en voor langere tijd een vaste verankering kreeg.

Verantwoordelijk

Sharida heeft haar draai bij de Raad inmiddels aardig gevonden. Haar werkzaamheden zijn heel divers. “In de ochtend starten we met werkoverleg en de dagverdeling. Daarna zet ik koffie, thee, water en koekjes klaar in de vergaderzalen. En later op de dag haal ik de vuile vaat weer op. ’s Middags werk ik in het bedrijfsrestaurant als gastvrouw. Ik vul producten aan, help mensen en zorg dat alles er verzorgd uit blijft zien. Ook houd ik de keuken schoon. En soms breng ik lunch rond. Hier ben ik een ander leven binnen gestapt. Met meer vrijheid en veel meer verantwoordelijkheden. Het is echt super dat ik hiervoor geselecteerd ben.”

Vertrouwen

De begeleiding bij de Raad van State is goed geregeld. Sharida heeft een eigen buddy, Debbie, waar ze altijd terecht kan met vragen. Volgens Debbie ontwikkelde Sharida zich razendsnel. “Al na een paar weken liep ze de vergaderzalen alleen. De werkinstelling van Sharida is goed. Ze is open en dat geeft veel vertrouwen.” Dat vindt ook Suzanne Middendorp, de jobcoach bij DSW/Leidschendam-Voorburg. “Sharida is er vanaf het begin vol voor gegaan. Ze wilde al langer de stap maken naar een detacheringsplek en ze heeft niet veel moeite gehad om DSW als werkplek los te laten.” Sharida: “Dit is zo leuk, dat gun ik iedereen!”

« Terug naar overzicht
sharida1 website2