DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW en gemeente Zoetermeer tekenen contract voor Centurion 3!

dinsdag 9 februari 2016

In de trouwzaal is op 8 februari jl. opnieuw een huwelijk gesloten tussen DSW en de afdeling WZI/WSI, voor het project Centurion 3. Onder het toeziende oog van de getuigen kreeg Patrick Verhoef van Remco Wijnia een pin opgespeld als symbool voor het huwelijk dat gesloten is. Hierbij is de wens uitgesproken een lange verbintenis aan te gaan. Centurion 3 is hiermee gestart.

Eind augustus 2014 startte DSW Jobhouse samen met de gemeente Zoetermeer het project Centurion 1. Doel van dit project is om kandidaten met een bijstandsuitkering te plaatsen bij een werkgever of werkleerbedrijf. De eerste twee maanden met behoud van uitkering en daarna zes maanden met een contract.

Groot succes

Het project verliep zo voorspoedig, dat het juni 2015 een vervolg kreeg met Centurion 2. En nu, bijna anderhalf jaar later, zijn al 287 mensen bij verschillende werkleerbedrijven aan de slag gegaan. Ongeveer 60 van hen werken inmiddels in een reguliere baan en anderen zitten in een vervolgtraject. Centurion is dus met recht een groot succes te noemen.

Centurion 3

Daarom werd op 8 februari jl. de overeenkomst voor Centurion 3 ondertekend. Opnieuw geven de gemeente Zoetermeer en DSW honderd nieuwe kandidaten de kans om bij een werkleerbedrijf aan de slag te gaan. Vergeleken bij zijn voorganger werkt Centurion 3 met kleinere groepen, is de samenwerking nog intensiever en de planning geoptimaliseerd.

Werkacademie

De intakegesprekken met de eerste groep deelnemers hebben inmiddels plaatsgevonden. De kandidaten volgen twee keer een door de werkacademie van de gemeente verzorgde training. Op 21 maart 2016 starten de eerste kandidaten bij verschillende werkleerbedrijven van DSW. DSW en de gemeente Zoetermeer doen er alles aan om ook van Centurion 3 een succes te maken.

« Terug naar overzicht
IMG0721 website Centurion 3.3 III