DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW & Gewoon Lekker Thuis

donderdag 28 januari 2016

Gezonde maaltijden om thuis op te warmen: dat is waar het bij Gewoon Lekker Thuis om draait. Sinds 2014 is Renske Hindriks gedetacheerd bij het bedrijf, onderdeel van Florence, een organisatie voor gezondheid en zorg. Een tip van Renske aan haar collega’s bij DSW: “Probeer een open sollicitatiebrief te sturen. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Daar heb ik geen spijt van!”

Klik

Tijdens een personeelsbijeenkomst van Gewoon Lekker Thuis, maakte Renske kennis met het bedrijf. Haar partner werkte daar al en ze had er zelf meteen ook een klik mee. Renske: “Ik dacht: dit is een leuk bedrijf! Hier zou ik wel willen werken!” Haar partner dacht mee om voor Renske een functie te creëren. En het balletje ging pas echt rollen toen het bij Gewoon Lekker Thuis steeds drukker werd.

Soepel

Op een gegeven moment was het bedrijf op zoek naar een administratief medewerker. En die functie was Renske op haar lijf geschreven. Dat Renske een gehoorbeperking heeft is geen enkel probleem. Zij en haar directe collega en begeleider Mariska maken gebruik van eenvoudige gebaren en papiertjes om te communiceren. Mariska: “In het begin was het voor beide partijen een beetje wennen, maar nu loopt de samenwerking heel soepel!”

Verschil

Volgens directeur Ronald Spijker maakt DSW het verschil doordat een gedetacheerde eerst een week op proef kan werken. Ronald: “Daar ligt de kracht van DSW. En daardoor konden we het uitproberen. En kijken hoe het ging. Dat is ideaal!” Dagelijks levert Gewoon Lekker Thuis ruim 2400 maaltijden aan diverse vestigingen van Florence. En sinds kort krijgen ook particulieren de maaltijden thuis. Eenvoudige maaltijden, die makkelijk op te warmen zijn.

Uitdaging

Maar directeur Spijker heeft nog meer ideeën. Na de sluiting van een van de woonzorgcentra in 2014 was er geen locatie meer waar buurtbewoners elkaar konden ontmoeten en samen konden eten. Spijker: “Toen zijn we samen met Middin en de gemeente Den Haag een buurtrestaurant begonnen. Het wijkrestaurant is gevestigd in het gemeentelijke bedrijfsverzamelgebouw Keu’s Genoeg. De catering in het wijkrestaurant gebeurt op commerciële basis, dus zonder subsidie. En dat is een hele uitdaging!”

« Terug naar overzicht
DSC7