DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW & FFM maken samen het verschil

donderdag 28 januari 2016

Fast Fluid Management (FFM) in Sassenheim is ruim dertig jaar marktleider in verfmengmachines in binnen- en buitenland. Hun netwerk bereikt de hele wereld en hun motto luidt: Wanneer je hulp nodig hebt zijn we blij je te kunnen helpen! Bij FFM geloven ze in de kracht van de medewerkers. Sinds kort maakt FFM samen met DSW het verschil. Onlangs startten 5 medewerkers van DSW bij FFM.

Speedmeet

Om te komen tot de juiste match tussen medewerkers en bedrijf, organiseerden DSW en de gemeente Leidschendam-Voorburg samen met FFM een speedmeet. Zo deden 9 sollicitanten tegelijkertijd mee aan een vragenronde. Een heel team van FFM, twee mensen van DSW en een accountmanager van de gemeente kwamen bij elkaar om de sollicitanten te woord te staan en vragen te beantwoorden. Uiteindelijk gingen in januari 5 medewerkers aan de slag op basis van een pilot. Slaagt deze pilot, dan is er plaats voor nog meer medewerkers.

Van contact naar contract

FFM heeft voor elk product een aparte productielijn. De eerste 5 medewerkers werken in zo’n productielijn van FFM. Hun werkzaamheden bestaan uit eenvoudige assemblage en eenvoudige montagewerkzaamheden. Alle medewerkers van FFM zijn trots op hun product. Deze pilot is het eerste resultaat van het contact tussen FFM en DSW, begin vorig jaar. Na diverse gesprekken kwam eind vorig jaar het contract tot stand. De medewerkers worden via het werkstimuleringstraject van de gemeente Leidschendam-Voorburg geworven. Hierdoor is het voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit die gemeente mogelijk aan de maatschappij deel te nemen.

« Terug naar overzicht