DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

DSW & DZB samen sterk in werk!

maandag 15 februari 2016

Iedere opdracht is anders, dat weten ze bij DSW en DZB als geen ander. Een mooie reden om samen te werken. Begin 2016 startten 26 DSW-medewerkers bij een assemblage en verpakkingsopdracht.

DZB is het werkleerbedrijf van de gemeente Leiden. Als onderdeel van de gemeente Leiden is het bedrijf de afgelopen jaren sterk veranderd: van een sociale werkvoorziening die mensen werk biedt naar een modern re-integratiebedrijf dat mensen aan het werk helpt op de arbeidsmarkt. Begin 2016 startte er een mooie samenwerking tussen DZB en DSW. Er startten 26 DSW-medewerkers bij een tweetal projecten.

Assemblage

Iedere opdracht is anders, dat weten ze bij DSW en DZB als geen ander. Voor deze bestaande opdracht besloot DZB extra capaciteit in te zetten. In een van de grote hallen van DZB worden kettingen geassembleerd. Deze kettingen worden vooral gebruikt door de vleesverwerkende industrie. Elke dag werken er zes DSW-medewerkers samen met DZB-medewerkers aan het assemblageproces van deze kettingen.

Chocola

Een andere reden om extra mensen in zetten is voor een grote opdracht verpakken. DZB beschikt over een eigen werkruimte, die voldoet aan de eisen van de Voedsel- en Warenautoriteit en daarom de ideale locatie om chocola in te pakken. Zo werken er in een andere hal dagelijks twintig DSW-medewerkers extra mee aan het inpakken van minimaal 44 duizend chocolaatjes per dag en 200.000 chocolaatjes per week.

Combinatie

Het project is een combinatie van een aantal medewerkers van DSW, een aantal medewerkers van het werkstimuleringsproject van de gemeente Leidschendam-Voorburg en het project Centurion van de gemeente Zoetermeer. Onder leiding van een DSW-voorman vertrekken elke dag drie busjes met DSW- medewerkers vanuit Zoetermeer richting Leiden. De overige medewerkers vertrekken vanuit Leidschendam en sluiten in Leiden aan bij de groep uit Zoetermeer. Een mooie samenwerking van DZB en DSW.

 

« Terug naar overzicht
IMG3 IMG0658