DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Dille & Kamille: extra handen voor kerst

dinsdag 17 november 2015

Met 26 winkels in Nederland en België is Dille & Kamille sinds de jaren zeventig uitgegroeid tot een stevig winkelconcept, waar genieten van alledaagse dingen centraal staat. Ruim drie jaar werkt DSW alweer samen met dit bijzondere bedrijf. De DSW-medewerkers werken in het magazijn, zonder voorman en onder begeleiding van Dille & Kamille In een gastvrije, warme sfeer, net als in de winkels zelf.

Natuurlijke eenvoud, oftewel ‘less is more’, is het devies en in de winkels verspreidt zich steevast een geur van specerijen, kaarsen en zeep. Al vanaf het ontstaan in de jaren zeventig viel de winkel op met wonderlijke combinaties. Van antieke meubelen en droogbloemen tot theemelanges, porselein, keukenspullen en wijn. En alles met natuurlijke materialen en ingrediënten. Minder bekend is dat Dille & Kamille ook bedrijven helpt met basics voor kantoren, kantines en cafés. En met relatiegeschenken en kerstpakketten, of het nu gaat om een kleine bestelling of grote aantallen.

Kerstperiode voorbereiden

De medewerkers van DSW hebben hun draai er goed gevonden. Het samenstellen van pakketten, inpakken van producten en beprijzen: de werkzaamheden verlopen soepel. Zo ook tijdens de voorbereidingen op de kerstperiode. Het klaarzetten van de producten voor kerst duurt ongeveer drie weken. En Dille & Kamille is blij dat DSW hen daarbij komt versterken. Het team van DSW haalt de producten uit de dozen en voorziet ze van een prijsetiket.

Respectvol en gelijkwaardig

Volgens productiemanager Manja Hofs is dit een bijzondere periode. “Ook voor ons. De DSW-medewerkers zijn onze gasten en we maken het hen graag naar hun zin. Bijvoorbeeld met een gezamenlijke lunch en koffie- en thee pauzes. Ik probeer ze er echt bij te betrekken. Ik maak bijvoorbeeld altijd een praatje en merk hoe belangrijk het voor hen is om mee te draaien in de maatschappij. En dat past bij de filosofie van Dille & Kamille: respectvol en gelijkwaardig met elkaar omgaan. De medewerkers zijn enthousiast en blij om hier te mogen werken. Ze willen bijna niet naar huis.” En het resultaat? Manja: “Behalve een goed gevoel levert het ons ook goed geprijsde artikelen op. En hun enthousiasme? Die is echt uniek!”

« Terug naar overzicht
dilka4 small website