DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Dienst Sociale Werkvoorziening overhandigt Koningstegel aan wethouders

dinsdag 23 april 2013

De wethouders Mariëtte van Leeuwen (Sport en Onderwijs) en Edo Haan (Werk en Inkomen) van de gemeente Zoetermeer ontvangen op donderdag 25 april de Koningstegel uit handen van Remco Wijnia, directeur van DSW Rijswijk en Johannes Mattiesing, directeur van PleinPlan. Na de overhandiging plaatsen twee medewerkers van DSW de oranje knikkertegel op het gezamenlijke schoolplein van De Achtsprong en De Meerpaal.  

Koningsspelen 

De feestelijke gebeurtenis gaat om 10.15 uur van start op het schoolplein van de scholen aan het Rakkersveld 137 in Zoetermeer. Bij het overhandigen van de Koningstegel vertelt Remco Wijnia waar deze voor dient. “Met de Koningstegel moedigen we scholen aan om tijdens de Koningsspelen op 26 april en daarna eigen KnikkerSpelen te organiseren.” De Koningsspelen zijn het landelijke buitensport- en spelprogramma ter gelegenheid van de troonswisseling. Op basisscholen in Zoetermeer doen meer dan tienduizend kinderen mee aan de sportdag. De Koningstegel heeft een oranje knikkerpotje. 

SW-bedrijven helpen mee

Alle 7.200 basisscholen in Nederland ontvangen er één. Bijna alle Sociale Werkvoorzieningsbedrijven hielpen deze week mee om de Koningtegels bij de basisscholen te bezorgen. Medewerkers van DSW deden dat voor scholen in Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer. Martin ’t Hart is een van de chauffeurs bij DSW Rijswijk die deze bijzondere taak op zich nam. Directeur Wijnia is er trots op om samen met andere partners belangeloos een succes te maken van de Koningsspelen. “SW-bedrijven laten zo zien wat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bijdragen aan de samenleving.”

Knikkeren 

Na de uitreiking van de Koningstegel door Mattiesing en Wijnia geven de wethouders de tegel symbolisch door aan de leerlingen van de scholen. Samen met twee medewerkers van DSW plaatsen zij de tegel op het gezamenlijke schoolplein. Daarna gaan de wethouders met een aantal kinderen voor het eerst met de Koningstegel knikkeren.

Schenking 

De Koningstegels zijn een schenking aan de basisscholen door meerdere organisaties. Dit zijn: 

House of Sports (organisator van de KnikkerSpelen en het NK Knikkeren op 22 juni)
Pleinplan (coördinatie distributie van de Koningstegels)
MBI de Steenmeesters (productie van de Koningstegels)
SW-bedrijven (verspreiding van de Koningstegels)
Univé (hoofdsponsor KnikkerSpelen/NK Knikkeren)

Meer informatie?
Neem dan contact op met Esther Went, directiesecretaresse via 079 – 363 34 01
of e.went@dswrijswijk.nl. 

« Terug naar overzicht