DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

De weg op met Rewie

vrijdag 20 maart 2015

Groot succes voor DSW-medewerker Rewie Nanpersad. Hij volgde het leerwerktraject bij KIWA voor het behalen van een taxipas en slaagde met vlag en wimpel. ‘Zijn rijstijl is een voorbeeld voor alle kandidaten’, aldus opleider Cor Brom.

Intake

Om de taxipas te verkrijgen moest Rewie het leerwerktraject in vier maanden afronden. Eerst volgden er een intakegesprek en een proefrit. Rewie is slechthorend en had wellicht een tolk nodig om de opleiding te volgen. Om dit vast te stellen, lette de opleider van Cotrae, Cor Brom, tijdens de intake onder andere op communicatie, vaardigheden en leermogelijkheden.

Lovende woorden

Tijdens de proefrit stond de opleider versteld van Rewies vaardigheden. Hij bestuurde de auto soepel door het verkeer, wat belangrijk is voor een goede taxichauffeur. Communiceren tijdens het rijden was geen probleem. En de vooraf afgesproken gebaren kwamen goed over, net als het liplezen. Een gebarentolk was volgens Cor daarom geen noodzaak. De opleider was vooral onder de indruk over hoe snel Rewie instructies overnam: ‘Het aanleren van een andere manier van sturen is zelfs voor reguliere automobilisten erg moeilijk. Nadat ik Rewie één keer instructies gaf, steeg mijn verwondering en waardering met de seconde. Hij paste de nieuwe wijze van sturen in één keer nagenoeg foutloos toe.’

Geslaagd

Na de intake was het tijd voor de echte opleiding. Ook deze sloot Rewie met veel succes af. Zowel het theorie- als het praktijkexamen voltooide hij in één keer. Cor spreekt vol lof over de ster-kandidaat: ‘Het was een genot om met iemand te werken die zo gemotiveerd is als Rewie. Hij is een voorbeeld voor alle kandidaten en een goede, veilige chauffeur.’ DSW feliciteert Rewie met dit fantastische resultaat.

 

« Terug naar overzicht
20150319120449resized