DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

De week van de alfabetisering

dinsdag 9 september 2014

DSW staat voor volwaardige participatie in de maatschappij en focust daarom op het vergroten van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Kunnen lezen en schrijven staan aan de basis daarvan. Tijdens de week van de alfabetisering van 8 tot en met 12 september konden onze medewerkers daarom op een leuke en laagdrempelige manier kennis met taal maken.

Gedurende de hele week gaven we onze medewerkers allerlei tips en trucs die het lezen en schrijven leuker maken. Zowel bij DSW Zoetermeer als in kwekerij de Sionsgaerde was er van alles te doen. Zo stond er een marktkraam waar medewerkers terecht konden voor informatie over laaggeletterdheid en het belang van leren lezen en schrijven. We vertelden bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om zelf een treinkaartje te kunnen kopen, bijsluiters van medicijnen te lezen of formulieren in te vullen.

Schrijftalent aanwakkeren

Op verschillende locaties in het pand gingen medewerkers ook zelf aan de slag met het verbeteren van hun taalvaardigheid. Hiervoor gebruikten we de laagdrempelige internettool oefenen.nl. Tot slot was er nog een mini-workshop Hoe schrijf ik een verhaal? waar we het schrijverstalent in onze medewerkers aanwakkerden. Voor medewerkers die er echt lol in krijgen, is er een schrijfwedstrijd. De beste verhalenverteller mag zijn of haar verhaal publiceren in het bedrijfsblad DSWerkt.

 

« Terug naar overzicht