DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

De Sionsgaerde maakt goede sier op FloraHolland-beurs

donderdag 19 november 2015

Begin november organiseerde FloraHolland de Trade Fair in Aalsmeer. Drie dagen lang konden ondernemers in de sierteelt hier zaken doen. Ook de eigen kwekerij de Sionsgaerde van DSW gaf acte de présence met twee noviteiten, die veel belangstelling oogstten.

Huis van mogelijkheden

FloraHolland House vormde het hart van de beurs. Onder het motto 'Home of opportunities' ging FloraHolland in gesprek over de toekomst van de sierteeltsector in 2020 en daarna. In het FloraHolland House konden bezoekers zich oriënteren op noviteiten en toekomstige innovaties. Ook gingen ze in discussie met experts uit de sector over het toekomstbestendig maken van de sierteeltketen en de eigen bedrijfsvoering daarin.

Nieuwe contacten

“Het was een positieve beurs”, zegt Dick Edelenbos, manager kwekerij de Sionsgaerde. “We hebben een aantal nieuwe en oude klanten ontmoet en bij collega-kwekers de mogelijkheden besproken van het detacheren van onze mensen, die allemaal over groene vingers beschikken.” Want de beurs was tegelijkertijd ook een relatiebeurs om oude contacten op te halen en nieuwe contacten te leggen. En de hele dag waren er workshops. Bijvoorbeeld over onderwerpen als toekomstvisie, trendwatching, gezonde leefomgeving en: leer de jonge consument kennen.

Twee noviteiten

Het gaat de goede kant op met de hele sector. De eerste twee dagen was er een record aantal bezoekers en waren er vele noviteiten te bewonderen. Bij de stand van DSW was veel belangstelling voor de speciale pluggen, die DSW gebruikt voor jonge stekken van de Hedera Helix. De Sionsgaerde levert Hedera en jaarlijks gaan er vanuit de kwekerij 1,2 miljoen Hedera’s via de veiling de wereld in. Hiervoor zijn een kleine twaalf miljoen stekjes nodig. En dat maakt de Sionsgaerde tot een volwaardige Knipcentrale, een gloednieuw concept waarmee De Sionsgaerde zich op de beurs overtuigend op de (groene) kaart zette.

Zuivere soort

Om de soorten zuiver te houden doet Sionsgaerde een uiterst zorgvuldige selectie van de ranken voor de moederplanten. De medewerkers knippen de ranken in stukjes tot een stek. Na onderzoek van de Nasa staat de Hedera op nummer 1 als meest zuiverende plant. Dat maakt de plant zeer geschikt voor mensen met allergieën en astma. Onderzoek en ontwikkeling zijn belangrijk voor De Sionsgaerde. Dick Edelenbos: “De beurs biedt ons ook de mogelijkheid om inspiratie op te doen op het gebied van trends, innovaties en het brede aanbod van planten en bloemen.”

« Terug naar overzicht
foto 3 artikel website2