DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

De lol van lekker eten

dinsdag 28 juli 2015

Met voedsel bezig zijn, lekkere dingen bereiden en daar zelf de inkopen voor doen. Het liefst zelfstandig en op basis van eigen intuïtie. De keuken is zijn domein en eten is zeg maar echt zijn ding. Een jaar alweer werkt Vincent Denswil bij Jura Nederland, leverancier van koffiemachines.

Mooi compliment

“Als hij de lunch verzorgt zit de kantine altijd vol!”, aldus zijn begeleider bij Jura, Nancy Groeneveld. “Zelfs mensen die bij ons in de buitendienst werken, komen er voor langs.” Een mooi compliment, waar hij met recht trots op kan zijn. Iedere maandag verzorgt Vincent de lunch voor de vijftig medewerkers van Jura. Daarvoor doet hij zelf de inkopen en bedenkt hij iedere keer weer iets moois. Broodjes, soep, salades. En alles vers en zelf bereid.

Mijn ding

Na zijn opleiding tot horeca-assistent, werkte hij via het Amsterdamse Pantar twee jaar bij een brasserie. Een pittige baan met veel onregelmatige diensten. “Dat beviel mij goed, maar toen mijn vriendin een baan kreeg in Zoetermeer, verhuisden we naar hier. Een hele andere stad en dat was even wennen. Maar het is wel lekker rustig! Bij DSW werk ik ook in de keuken. Ik werk vier dagen per week van acht tot half vijf. Waarvan drie dagen tussen tien en twee bij Jura. Daarna ga ik weer naar DSW. Ik kan met iedereen goed opschieten en zit heel erg op mijn plek. Bij beide bedrijven. Eten klaar maken, met voedsel bezig zijn. En met mensen werken. Helemaal mijn ding!”

Functie creëren

Een win-winsituatie, want ook Jura is blij met Vincent. Nancy: “Anderhalf jaar geleden wilden we graag iets voor de maatschappij doen. Natuurlijk werken we al duurzaam, scheiden we ons afval en houden we in ons werk rekening met het milieu. Maar met de komst van de Participatiewet wilden we ook daar invulling aan geven. We kwamen met DSW in contact en samen zijn we simpelweg een functie gaan creëren. En dat liep prachtig samen met wat Vincent ons kon bieden.”

Heel veelzijdig

Naast de lunch helpt Vincent ook bij het schoonmaken en controleren van koffiemachines. En hij zorgt dat de academieruimte, waar Jura alle dealers opleidt, schoon, opgeruimd en bevoorraad blijft. “Vincent is heel veelzijdig en ondersteunt ons op veel gebieden. In het begin moesten we over en weer wennen, maar Vincent vond al snel zijn weg bij ons. En als we vragen hebben, dan houden we ruggenspraak met de jobcoach van DSW. Het mooie van DSW is dat zij kijken naar wat iemand wel kan in plaats van wat hij niet kan. En voor ons hoort Vincent er al helemaal bij. Geen verschil met andere collega’s. En zijn contract? Dat is alweer verlengd!”

« Terug naar overzicht
Vincent Denswil 3 nieuwsbreif