DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Dagbesteding Bisnis onder dak bij DSW

vrijdag 11 september 2015

Met een feest voor cliënten, medewerkers en partnerorganisaties opende Ipse de Bruggen donderdag de nieuwe vestiging van Bisnis in Zoetermeer. Op een bijzondere locatie: Bisnis is nu gevestigd in het pand van DSW, de sociale werkvoorziening, aan de Edelgasstraat. De huisvesting van deze twee organisaties onder één dak biedt kansen. Bisnis is een dagbestedingslocatie waar mensen met een verstandelijke beperking bijvoorbeeld kinderspeelgoed maken of inpakwerk doen. Mensen die bij Bisnis werken kunnen nu makkelijk doorstromen naar DSW waar het werk nog wat uitdagender is. De samenwerking zorgt ook voor meer variatie in het werk.

Ipse de Bruggen is een organisatie die zorg verleent aan ca. 5000 mensen met een verstandelijke beperking in heel Zuid Holland. 24 van haar cliënten uit Zoetermeer en omgeving komen dagelijks werken bij Bisnis. Voor Ipse de Bruggen is het niet de eerste keer dat een dagbestedingslocatie onderdak vindt bij de sociale werkvoorziening. In de gemeente Westland loopt die samenwerking nu één jaar, tot tevredenheid van iedereen.

De nieuwe locatie van Bisnis bestaat uit een houtwerkplaats en een afdeling voor licht industrieel werk. Denk bij licht industrieel werk aan inpakken, sorteren en stickeren. De houtwerkplaats maakt kindermeubels, vogelhuisjes en allerlei artikelen voor in het interieur.

 

« Terug naar overzicht
Foto Ipse