DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Bezuinigingen Zoetermeer worden uitdaging voor DSW

maandag 11 april 2011

Een van de grootste bedrijven in Zoetermeer is DSW, de sociale werkplaats. Er werken zo’n zevenhonderd mensen, de meesten met een zogeheten sw-indicatie.

Sinds een aantal jaren werken veel sw’ers gelukkig weer ‘op straat’. Ze zijn gedetacheerd bij aannemers die het groen in de wijken onderhouden. Ook helpen ze de straten schoon te houden. U hebt onze sw’ers vast wel eens aan het werk gezien. Bijvoorbeeld op zaterdag in het Stadshart. Ik hoor regelmatig dat inwoners blij zijn met onze sw’ers, en terecht!

Zoals u weet moet de gemeente Zoetermeer zwaar bezuinigen. Het onderhoud van het openbaar gebied kost de gemeente veel geld. Het is onontkoombaar dat we het daar ook met minder geld moeten gaan doen. Daardoor kan het werk voor onze sw’ers in de knel komen.

Tot voor kort bedroeg het tekort van DSW zo’n 1,5 miljoen euro. De gemeente Zoetermeer draait op voor de helft van dat tekort. Vorig jaar zijn we er voor het eerst in geslaagd om DSW zonder tekort te laten werken. Maar dit jaar loopt het tekort door bezuinigingen van de regering weer op tot 2 miljoen. En dat is nog zonder de bezuinigingsmaatregelen die de gemeente gaat nemen bij het onderhoud van het openbaar gebied. Het wordt dus een hele uitdaging om de sw’ers uit de wind te houden. Maar we gaan het wel proberen!

Edo Haan
Wethouder Financiën en bestuursvoorzitter DSW

 

« Terug naar overzicht