DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Basisschoolleerlingen bezoeken DSW

maandag 16 juni 2014

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Meester Verwerschool brachten op 20 mei 2014 een bezoek aan DSW, vanwege een project over mensen met een (arbeids)beperking. De opdracht? Ontwerp hulpmiddelen die het leven van mensen met een lichamelijke beperking makkelijker maken.

De leerlingen van de Meester Verwerschool namen interviews af met de medewerkers van DSW om erachter te komen waar zij behoefte aan hebben. Het doel van het project is dat leerlingen zich inleven in ouderen en mensen met een ziekte of beperking, zodat ze daarna een passend hulpmiddel kunnen ontwerpen.

Ontwerpideeën

Door daarnaast goede voorbeelden van werkende apparaten te verzamelen en te brainstormen komen ze op een ontwerpidee. Het maken, testen en presenteren van het ontwerp hoort daar ook bij.

Lesplan

Het project is een samenwerking van de Technische Universiteit Delft, het Wetenschapsknooppunt en basisscholen in Delft. Zij werken samen om een lesplan te ontwikkelen. Op basis van ervaringen van de deelnemende scholen wordt een definitieve module eind 2014 voor andere scholen samengesteld.

« Terug naar overzicht
DSC0067 DSC0052