DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

100 mensen aan het werk door project Centurion

dinsdag 21 oktober 2014

Vóór 1 januari 2015 maar liefst honderd medewerkers bij een werkleerbedrijf plaatsen. Vanuit het re-integratieproject Centurion maken jobcoaches DSW, klantmanagers WZI en de matchmakers van het WGSP in Zoetermeer zich hier hard voor. DSW en de gemeente Zoetermeer legden deze onderlinge samenwerking op 14 oktober vast in een contract.

Het re-integratieproject staat voor een gezamenlijke aanpak van DSW en vertegenwoordigers van de gemeente Zoetermeer. De uitvoering van het project is in handen van een speciaal uitstroomteam waarin ook de jobcoaches DSW, klantmanagers WZI en matchmakers WGSP vertegenwoordigd zijn. De taak van DSW is om de kandidaten te begeleiden tijdens hun werkzaamheden bij de werkleerbedrijven. Bovendien zien we erop toe dat elke kandidaat een I&I (Intake en Introductie)–cursus volgt en de Melba-arbeidsvaardigheidstoets doorstaat.

Maatgevende samenwerking

Tijdens de ondertekening van het contract benadrukte de gemeente Zoetermeer dat het nu nog om een project gaat, maar dat de werkwijze maatgevend is voor de samenwerking vanaf 1 januari 2015. Voor DSW is Centurion een mooi voorbeeldproject waarin wij onze meerwaarde voor de gemeente Zoetermeer kunnen laten zien. 

« Terug naar overzicht