DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Zoetermeerder Rudy waakt altijd lachend over jouw fiets

maandag 30 april 2018

De 32-jarige Rudy Bron woont zijn hele leven al in Zoetermeer. Sinds drie maanden werkt hij als medewerker bij ‘Z-Stal Powered by DSW en U-Stal’. In de bewaakte fietsenstalling bij de Nelson Mandela-brug waakt hij over jouw fiets, scooter of brommer. Wat hij het leukste vindt aan zijn werk? De omgang met mensen. En dan vooral met héle chagrijnige…

Zoetermeer kent hij op zijn duimpje. Rudy heeft dan ook de afgelopen 32 jaar in meerdere wijken in de stad gewoond. ,,Meerzicht, Buytenwegh, Palenstein, Rokkeveen”, somt de goedlachse man op. ,,En nu woon ik in Seghwaert. Ik vind Zoetermeer een leuke stad. Mijn vrienden wonen hier en vanwege mijn nieuwe baan ga ik de stad voorlopig niet meer uit.”

IJsbeer
De 32-jarige Zoetermeerder is trots op zijn nieuwe werkplek. Als DSW-medewerker solliciteerde hij bij ‘Z-Stal Powered by DSW en U-Stal’ en werd hij een paar maanden geleden aangenomen. Hij neemt zijn werk heel serieus. “Soms komt er weleens iemand die denkt zonder het aannemen van een fietsbonnetje zo de stalling in te kunnen rijden. Die houd ik tegen en leg ik uit dat wij zo niet werken. Meestal ontstaat er een discussie maar dit zijn nou eenmaal de regels. Vaak hebben de mensen haast om de trein te halen. Tijd voor een praatje is er daardoor niet.” Terwijl de mensen buiten genieten van de eerste zonnestralen staat Rudy in zijn werkoutfit in de schaduw de fietsers op te wachten. “Ik houd van kou”, legt hij uit. “Ze noemen mij weleens een ijsbeer.”

Chagrijnig
Zelf is hij het nooit maar Rudy gaat in zijn werk het liefste om met chagrijnige mensen die haast hebben. “Dan ga ik namelijk expres langzaam doen. En zeggen dat ze in het vervolg wellicht beter wat eerder van huis hadden kunnen gaan. Ik moet mijn werkdag om 05:00 uur beginnen en dan zorg ik er ook voor dat ik op tijd ben.” Om 03:30 uur gaat zijn wekker. Best vroeg, maar dat vindt Rudy geen probleem. Op zijn scooter rijdt hij naar de Mandelabrug om vervolgens zijn werkdag rond 12:00 uur weer af te sluiten.

Horror
Naast zijn werk bezoekt Rudy regelmatig het Stadshart en dan met name de bioscoop. De fervente filmliefhebber spendeert zijn vrije tijd voornamelijk aan horror-films; als het even kan, bekijkt hij er elke dag één of twee. Een paar keer per jaar reist hij de filmbeurzen in Nederland, België en Duitsland af waar hij andere filmliefhebbers ontmoet. “Naast horror kijk ik ook graag naar fantasy en science fiction”, vertelt hij glunderend.

Bron: indebuurt.nl/zoetermeer

« Terug naar overzicht