DSW begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan.

Woonwarenhuis De Springplank viert feest

vrijdag 8 juli 2016

Op 2 juli jl. beleefde het jaarlijkse festival van De Springplank alweer zijn derde editie! Wethouder Taco Kuipers opende twee jaar geleden dit unieke initiatief, een Woonwarenhuis waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt direct in contact komen met de inwoners van Zoetermeer en omstreken. De Springplank is een werkplek voor, door en van mensen met een verstandelijke- en meervoudige beperking. Met hulp van onze enthousiaste medewerkers spelen ze in op de veranderingen in de zorg. De medewerkers doen ervaring op en vullen bij De Springplank hun dagbesteding op een nuttige manier in.

Het festival

Tijdens de derde editie van het festival van de Springplank werden hun klanten verrast met tal van activiteiten. Er was een grote snuffelmarkt, een modeshow en optredens van medewerkers van de Springplank. Verder waren er speciale aanbiedingen en diverse markten. Kortom: 2 juli 2016 was een bijzonder geslaagde dag met veel bezoekers en klanten.

Samen sta je sterk

In de afgelopen twee jaar is de Springplank gegroeid tot bijna 50 deelnemers die hun beste beentje voorzetten om u van dienst te zijn. Zij doen dit samen met ons, Teamwerk, Gemeente Zoetermeer, Fonteynenburg, stagiaires van De Keerkring en het Atrium (speciaal onderwijs) en een groep enthousiaste vrijwilligers. Maar de Springplank werkt ook samen met verschillende organisatie uit de regio. Een goed voorbeeld is Terre des Hommes en de Bibliotheek Zoetermeer.

Veelzijdig

Elke dag weer weten veel mensen uit de regio de weg naar Woonwarenhuis de Springplank te vinden. Hun assortiment is uitgebreid en veelzijdig. Er is gratis koffie, vriendelijke prijsjes en één maand garantie op elektrische apparatuur. En dat is uniek voor een Kringloopwinkel.

« Terug naar overzicht
Dit is... 2016 flyer